Een rijke champagnemousse

 

Ingrediënten (4 pers)

n   250 ml slagroom

n   4 eiwitten

n   100 gr suiker

n   150 ml schuimwijn of champagne

n   2 blaadjes gelatine

n   150 gr blauwe bessen

n   zilverparels

 

 

 

Bereiding

n   Klop de room tot yoghurtdikte op

n   Klop de eiwitten met de suiker stijf en voeg ze bij de slagroom

n   Verwarm 50 ml champagne en los de geweekte gelatine hierin op

n   Voeg de rest van de champagne toe en roer alles goed door de mousse

n   Verdeel de bessen over 4 glazen en houd er enkele apart

n   Giet de champagnemousse erover en laat die afkoelen in de koelkast gedurende mininum 4 uren

n   Versier daarna de glazen met de bessen en zilverparels

n   Als afwerking kan je er nog een blaadje munt bijdoen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen