Cannelloni van zalmhaasje
met ricotta |
Het ideale voorgerecht wanneer u meerdere gasten ontvangt, want u kan
het volledig vooraf klaarmaken.
Ingrediënten (8 pers) n
200 gr gerookte
zalmfilet (Salrno) n
2 paprika’s (van verschillende kleur) n
1 courgette n
1 teentje knoflook n
250 gr ricotta n
125 gr geraspte
mozzarella n
1 eetlepel boter n
8 cannelloni n
½ blokje
visbouillon n
1 eetlepel olijfolie n
1 koffielepel kruidentuiltje
(Topaz) n
1/3 capsule saffraan (Topaz) n
peper en zout |
|
Bereiding soep
n Kook de cannelloni gedurende 5 minuten in 2 liter lichtgezouten
kokend water
n Schil de courgette,
verwijder de pit-ten en snij in blokjes van 1 cm
n Verwijder de pitjes
en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van ½ cm
n Snij de gerookte
zalm in stukjes van ± 1 cm
n Snipper het knoflook fijn
n Smelt de boter in
een pan en stoof de paprikablokjes samen met het knoflook gedurende 5 minuten
n Kruid met het
kruidentuiltje, peper en zout
n Meng de ricottakaas met de stukjesgerookte zalm en de
paprikablokjes
n Vul er de rolletjes
cannelloni mee op
n Leg ze op een
geoliede bakplaat en bestrooi met de geraspte mozzarella
n Kook de
courgetteblokjes samen met het blokje visbouillon en de saffraan gedurende 10
minuten, in 1 dl water
n Mix tot een gladde saus
n Plaats de cannelloni gedurende 15 minuten in een op 175°C
voorverwarmde oven
n Om de kaas mooier
te kleuren, kan u nog 1 à 2 minuten de grill aanzetten
n Lepel de saus als
een soepje op elk bord en leg 1 rolletje cannelloni
in het midden
n Versier met een
blaadje basilicum of een takje peterselie
Wijntip
n Orca Bay Sauvignon Blanc
Nieuw-Zeeland - droge witte wijn met frisse aroma's van de sauvignondruif
en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig
en nerveus
n La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé -
aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn (buur van
Sancerre). Zijn delicaat rokerige boeket heeft hij van de sauvignondruif.