Cannelloni van zalmhaasje met ricotta

 

Het ideale voorgerecht wanneer u meerdere gasten ontvangt, want u kan het volledig vooraf klaarmaken.

 

Ingrediënten (8 pers)

n   200 gr gerookte zalmfilet (Salrno)

n   2 paprika’s (van verschillende kleur)

n   1 courgette

n   1 teentje knoflook

n   250 gr ricotta

n   125 gr geraspte mozzarella

n   1 eetlepel boter

n   8 cannelloni

n   ½  blokje visbouillon

n   1 eetlepel olijfolie

n   1 koffielepel kruidentuiltje (Topaz)

n   1/3 capsule saffraan (Topaz)

n   peper en zout

 

Bereiding soep

n   Kook de cannelloni gedurende 5 minuten in 2 liter lichtgezouten kokend water

n   Schil de courgette, verwijder de pit-ten en snij in blokjes van 1 cm

n   Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van ½ cm

n   Snij de gerookte zalm in stukjes van ± 1 cm

n   Snipper het knoflook fijn

n   Smelt de boter in een pan en stoof de paprikablokjes samen met het knoflook gedurende 5 minuten

n   Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout

n   Meng de ricottakaas met de stukjesgerookte zalm en de paprikablokjes

n   Vul er de rolletjes cannelloni mee op

n   Leg ze op een geoliede bakplaat en bestrooi met de geraspte mozzarella

n   Kook de courgetteblokjes samen met het blokje visbouillon en de saffraan gedurende 10 minuten, in 1 dl water

n   Mix tot een gladde saus

n   Plaats de cannelloni gedurende 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven

n   Om de kaas mooier te kleuren, kan u nog 1 à 2 minuten de grill aanzetten

n   Lepel de saus als een soepje op elk bord en leg 1 rolletje cannelloni in het midden

n   Versier met een blaadje basilicum of een takje peterselie

 

Wijntip

n   Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland - droge witte wijn met frisse aroma's van de sauvignondruif en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig en nerveus

n   La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé - aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn (buur van Sancerre). Zijn delicaat rokerige boeket heeft hij van de sauvignondruif.

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen