Gemarineerde konijnenbrochette met gevulde aardappel |
Wil u eens konijn serveren op een originele
manier? Probeer dan dit recept. Er is wat voorbereiding nodig, maar op het
moment zelf blijft er nog maar weinig werk over
Ingrediënten (4pers) n
4 konijnenruggen n
16 fijne sneetjes
gerookt spek n
3 harde peren Ingrediënten voor de marinade n
1 teentje knoflook n
3 eetlepels olijfolie n
2 eetlepels tomatenconcentraat n
1 eetlepel honing n
1 eetlepel mosterd n
1 eetlepel ciderazijn n
1 mespunt kaneel
(Topaz) n
1 blaadje laurier
(Topaz) n
peper en zout Ingrediënten voor de gevulde aardappelen n
4 dikke aardappelen n
½ rode paprika n
100 gr gorgonzola (versmarkt) n
2 eetlepels room n
2 takjes verse peterselie |
|
Bereiding
n Verwijder het been
van de konijnenruggen: dat gaat makkelijk door een scherp mesje bovenaan in het
midden van de konijnenrug te steken en langs het been te snijden. Zo kan u de rugfilet in zijn geheel afsnijden
n
Snij elke filet in stukken van 2 cm breed en leg ze in
een kom
n
Pers het knoflook en meng met de andere ingrediënten
voor de marinade
n
Giet dit mengsel over de stukken konijn en laat 3 à 4
uren marineren in de koelkast
n
Schil de peren en snij in 16 dikke stukken
n
Wikkel elk stuk peer in een sneetje gerookt spek
n
Kook de aardappelen in de schil gaar in lichtgezouten
water gedurende 20 minuten
n
Giet af en lepel elke aardappel leeg tot op ± 1 cm van
de schil
n Hou de uitgelepelde inhoud apart
n
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de
halve paprika en snij in kleine blokjes van ½ cm
n Snipper de peterselie
heel fijn
n
Rijg de gemarineerde stukken konijn afwisselend met
een stuk peer op brochettestokjes (4 stukken van elk per brochette)
n
Meng de inhoud van de aardappelen met de room, de
gorgonzolakaas, de stukjes paprika en de fijngesnipperde peterselie tot een
gladde massa
n Vul elke aardappel hiermee op
n
Wikkel in een stukje aluminiumfolie en verwarm
gedurende 15 minuten in de oven op 200°C
n
Dep de brochettes droog en bak ze gedurende ± 5
minuten langs beide zijden in een grillpan
n
Serveer elke brochette met een gevulde aardappel en
een fris slaatje
Feestelijke salades
n Voor een
feestelijke salade kan u bet best meerdere slasoorten mengen, Zo brengt u
afwisseling in smaak en kleur.Kies bv. voor een
groene of rode eikenbladsla, lollo blondo of lollo rossa, of multicolorsla (met
kluit en wortels}. Die
laatste is handig, want ze blijft langer
vers
n
Voeg er een sla met zachte bladeren aan toe, zoals rucola of raketsla), veldsla of waterkers. Die zorgen voor een pittige
toets
n Fijngesnipperde
jonge uitjes zijn ideaal voor een knapperig accent
n
Om de smaken van uw salade niet te veel te
beïnvloeden, zorgt u voor een zachte dressing, op basis van 2/3 olijfolie extra
vierge en 1/3 ciderazijn, op smaak gebracht met wat
fijne mosterd. Kruid met peper en zout
n U kan ook mesclun gebruiken (kant-en-klare slamengeling) als u weinig
tijd hebt
Tip
voor diepvriesvlees
n Laat de konijnenruggen
volledig ontdooien
Tips
n Tijdens het seizoen
kan u deze verfijnde brochettes ook op de barbecue bakken.
n Gebruik dikke
aardappelen bv. type bintje: hun kruim is bloemig en mengt goed met de andere
ingrediënten
Wijntip
n
Coteaux du Tricastin A.C. M. Chapoutier -
wijn afkomstig van biodynamische teelt. Een diepe robijnrode kleur en aroma's
van kreupelhout en kruiden (laurier, kruidnagel) tegen een achtergrond van
bloemetjes en zwart fruit. In de mond is hij fruitig, soepel en kruidig, met in
de finale een toets pure chocolade
n
Argento Bonarda Reserva Argentinië - warme en vlezige wijn met bijna wulpse
aroma's van rijp rood en zwart fruit, zoethout en gerookt hout Heel volle smaak
met sappig fruit en een mooie kruidigheid