Trio van fruitmousses

 

Trio van fruitsmaken en trio van kleuren: dit dessert is fris, feestelijk en heel decoratief.

 

Ingrediënten (4 à 6 pers)

n   200 gr frambozen (diepvries, Ringis)

n   4 passievruchten

n   2 kiwi's

n   200 ml room

n   200 gr macarons met kokosnoot (Poppies Macarita)

n   6 eetlepels suiker

 

trio fruitmousse.jpg

Bereiding

n   Hou 4 à 6 macarons opzij voor de afwerking

n   Verkruimel de rest. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles

n   Mix het vruchtvlees van elke fruit-soort apart fijn (de frambozen kan u diepgevroren of oppervlakkig ontdooid en afgedekt fijn mixen)

n   Voeg per soort vruchtvlees telkens 2 eetlepels suiker toe

n   Klop de room stijf en verdeel in3 gelijke delen

n   Meng onder elk deel room telkens 1 soort gemixt fruit

n   Verdeel een laagje frambozenmousse in elk glas en bestrooi met een laagje geplette macarons

n   Voeg een laag kiwimousse toe en bestrooi opnieuw met de geplette macarons

n   Eindig met een laag passievruchtenmousse

n   Versier elk glas met een macaron

Tip

n   Dit dessert kan u maximaal 1 à 2 uur vooraf klaarmaken

 

Info – Passievrucht in de kijker

n   Kleine, eetbare pitjes zitten verspreid in het geleiachtige oranjegele vruchtvlees van deze kleine, geurige en sappige vrucht. De smaak is verfrissend en lichtzuur, met tropische aroma's. De passievrucht is erg rijk aan vezels, rijk aan vitamine C en bevat magnesium

n   In de winkel: Bijna het hele jaar door beschikbaar in de versmarkt In de keuken

n   U kan passievruchten uitlepelen en zo opeten of verwerken in een dessert. Bewaar ze een paar dagen in de koelkast. Bij het rijpen krijgt de schil deukjes en wordt de smaak sterker

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen