Trio
met avocado |
Ingrediënten
(4 pers)
n 1 mooie avocado
n sap van 2 citroenen
n 120 gr gerookte zalm in sneden
n 1 eetlepel uisnippers
n 1 eetlepel gehakte peterselie
n 4 kwarteleitjes
n 1 ½ dl room
n 4 toefjes peterselie
n cayennepeper
n Solo
n peper en zout
Bereiding
n Snij de avocado in de lengte in 2 en
verwijder zorgvuldig de pit
n Snij ze nogmaals in de lengte in 2
en schil elk partje
n Besprenkel direct met citroensap
n Snij elk partje in lange fijne
plakjes en leg ze in een waaier op 4 borden
n Besprenkel opnieuw met citroensap en
kruid met een snuifje zout
n Snij de zalmplakjes in fijne reepjes
n Meng ze met de uisnippers en de
gehakte peterselie
n Schik de zalm op elk bord op een
hoopje naast de avocadoplakjes
n Breek de kwarteleitjes elk afzonderlijk
in een kopje
n Bak ze in een noot bruisende Solo en
kruid met peper en zout
n Schik op de borden (zie tips)
n Meng de room met ½ eetlepel
citroensap en kruid met een snuifje cayennepeper
n Lepel de room tussen de 3
ingrediënten op de borden
n Versier met een toefje peterselie
(zie tips)
Tips
n Om de kwarteleitjes een mooie vorm
te geven kan u metalen uitsteekvormpjes in de pan zetten en daar de eitjes in
bakken
n Met een theelepeltje kaviaar wordt
dit voorgerechtje zeer feestelijk!