Trio met avocado

 

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 mooie avocado

n       sap van 2 citroenen

n       120 gr gerookte zalm in sneden

n       1 eetlepel uisnippers

n       1 eetlepel gehakte peterselie

n       4 kwarteleitjes

n       1 ½ dl room

n       4 toefjes peterselie

n       cayennepeper

n       Solo

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Snij de avocado in de lengte in 2 en verwijder zorgvuldig de pit

n       Snij ze nogmaals in de lengte in 2 en schil elk partje

n       Besprenkel direct met citroensap

n       Snij elk partje in lange fijne plakjes en leg ze in een waaier op 4 borden

n       Besprenkel opnieuw met citroensap en kruid met een snuifje zout

n       Snij de zalmplakjes in fijne reepjes

n       Meng ze met de uisnippers en de gehakte peterselie

n       Schik de zalm op elk bord op een hoopje naast de avocadoplakjes

n       Breek de kwarteleitjes elk afzonderlijk in een kopje

n       Bak ze in een noot bruisende Solo en kruid met peper en zout

n       Schik op de borden (zie tips)

n       Meng de room met ½ eetlepel citroensap en kruid met een snuifje cayennepeper

n       Lepel de room tussen de 3 ingrediënten op de borden

n       Versier met een toefje peterselie (zie tips)

 

Tips

n       Om de kwarteleitjes een mooie vorm te geven kan u metalen uitsteekvormpjes in de pan zetten en daar de eitjes in bakken

n       Met een theelepeltje kaviaar wordt dit voorgerechtje zeer feestelijk!

 

Culinaire Kookclub Houthalen