Roquefortsoep met waterkers |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 8 teentjes knoflook, ongepeld
n 2 uien, fijn gesneden
n 2 eetlepels olie
n 600 gr aardappelen in blokjes
n 1¾ l groentebouillon
n 3 pakjes waterkers, steeltjes
verwijderen
n 175 gr roquefort verkruimeld
n 1 dl slagroom
Bereiding
n Oven voorverwarmen op 200°C
n Knoflook in braadslede in midden van
de oven in ±25min bruin roosteren
n Laten afkoelen
n Intussen in pan met dikke bodem olie
verhitten en uien ±5 min zachtjes bakken
n Aardappel en bouillon toevoegen en
afgedekt ±20 min zachtjes laten koken
n Waterkersblaadjes door soep roeren
en ±1 min meekoken
n Knoflook pellen en aan soep
toevoegen
n Soep met staafmixer pureren
n Soep in schone pan schenken en
langzaam verwarmen
n 150 gr roquefort erdoor kloppen en
laten smelten (niet laten koken)
n Koud of warm serveren met wat
slagroom en rest van roquefort
n 1 dl vloeistof = 6 eetlepels
n 10 dl = 1 liter