Roquefortsoep met waterkers

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       8 teentjes knoflook, ongepeld

n       2 uien, fijn gesneden

n       2 eetlepels olie

n       600 gr aardappelen in blokjes

n       1¾ l groentebouillon

n       3 pakjes waterkers, steeltjes verwijderen

n       175 gr roquefort verkruimeld

n       1 dl slagroom

 

Bereiding

n       Oven voorverwarmen op 200°C

n       Knoflook in braadslede in midden van de oven in ±25min bruin roosteren

n       Laten afkoelen

n       Intussen in pan met dikke bodem olie verhitten en uien ±5 min zachtjes bakken

n       Aardappel en bouillon toevoegen en afgedekt ±20 min zachtjes laten koken

n       Waterkersblaadjes door soep roeren en ±1 min meekoken

n       Knoflook pellen en aan soep toevoegen

n       Soep met staafmixer pureren

n       Soep in schone pan schenken en langzaam verwarmen

n       150 gr roquefort erdoor kloppen en laten smelten (niet laten koken)

n       Koud of warm serveren met wat slagroom en rest van roquefort

 

 

Weetjes

n       1 dl vloeistof = 6 eetlepels

n       10 dl = 1 liter

 

Culinaire Kookclub Houthalen