Gebraden lamsrug op groentemargriet |
Ingrediënten
(4 pers)
n 1 mooie lamsrug (8 koteletten)
n 400 gr aardappelen (geschild
gewicht)
n 2 courgetten
n 2 fijngehakte uien
n 4 eetlepels olijfolie
n 500 gr tomaten
n 3 teentjes fijngehakte knoflook
n 1 eetlepel paneermeel
n tijm
n rozemarijn
n peper en zout
Bereiding
n Kook de aardappelen gaar, giet ze af
en laat afkoelen
n Schil ondertussen de courgetten
n Snij ze in schijfjes en fruit ze samen
met de fijngehakte uien in een grote pan met 3 eetlepels olijfolie
n Laat ze 6 min bakken en neem ze dan
van het vuur
n Snij de aardappelen en de tomaten in
schijfjes
n Leg ze op een gratineerschotel
afwisselend met de courgetten
n Besprenkel het geheel met de in de
pan overgebleven olie en uien
n Voeg peper en zout toe en bestrooi
met 2 teentjes fijngehakte knoflook, paneermeel, tijm en rozemarijn
n Zet de schotel in de op 180°C
voorverwarmde oven en laat ze er ongeveer 30 in staan
n Maak intussen de lamsrug schoon door
het vlees op het eind van de botten van de koteletten goed af ter krabben
n Wikkel de botten in aluminiumfolie
n Strijk de hele rug grondig in met
het overgebleven teentje knoflook en bestrijk met olijfolie met een penseel
n Leg hem op een andere gratineerschaal
n Voeg peper en zout toe, strooi er
een beetje tijm op en zet 25 min in de oven
n Haal de 2 schotels uit de oven, hou
de groenten warme en laat het vlees 5 min op een rooster liggen
n Verwijder intussen de aluminiumfolie
van de botten van de koteletten
n U kan de lamsrug opdienen op de
groenten en hem zo in stukken snijden
Wijntip
n