Gebraden lamsrug op groentemargriet

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 mooie lamsrug (8 koteletten)

n       400 gr aardappelen (geschild gewicht)

n       2 courgetten

n       2 fijngehakte uien

n       4 eetlepels olijfolie

n       500 gr tomaten

n       3 teentjes fijngehakte knoflook

n       1 eetlepel paneermeel

n       tijm

n       rozemarijn

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat afkoelen

n       Schil ondertussen de courgetten

n       Snij ze in schijfjes en fruit ze samen met de fijngehakte uien in een grote pan met 3 eetlepels olijfolie

n       Laat ze 6 min bakken en neem ze dan van het vuur

n       Snij de aardappelen en de tomaten in schijfjes

n       Leg ze op een gratineerschotel afwisselend met de courgetten

n       Besprenkel het geheel met de in de pan overgebleven olie en uien

n       Voeg peper en zout toe en bestrooi met 2 teentjes fijngehakte knoflook, paneermeel, tijm en rozemarijn

n       Zet de schotel in de op 180°C voorverwarmde oven en laat ze er ongeveer 30 in staan

n       Maak intussen de lamsrug schoon door het vlees op het eind van de botten van de koteletten goed af ter krabben

n       Wikkel de botten in aluminiumfolie

n       Strijk de hele rug grondig in met het overgebleven teentje knoflook en bestrijk met olijfolie met een penseel

n       Leg hem op een andere gratineerschaal

n       Voeg peper en zout toe, strooi er een beetje tijm op en zet 25 min in de oven

n       Haal de 2 schotels uit de oven, hou de groenten warme en laat het vlees 5 min op een rooster liggen

n       Verwijder intussen de aluminiumfolie van de botten van de koteletten

n       U kan de lamsrug opdienen op de groenten en hem zo in stukken snijden

 

Wijntip

n        

 

Culinaire Kookclub Houthalen