Verloren brood met exotische vruchten

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 stukken briochebrood

n       4 schijven verse ananas

n       ½ papaya

n       1 kiwi

n       ½ mango

n       4 lychees

n       8 passievruchten

n       1 eetlepel bloemsuiker

n       50 gr boter

n       2 dl room

n       2 dl melk

n       100 gr fijne suiker

n       2 eieren

 

Bereiding

n       Schil de vruchten en snij ze in stukken

n       Snij de passievruchten doormidden en verwijder bij middel van een lepel de pitten en hou ze apart

n       Verwijder de korst van het brood en snij ze in 4

n       In ene pan laat je de melk, de room en suiker koken

n       Laat afkoelen en giet het mengsel op de geklopte eieren

n       Drenk in dit mengsel het brood en bak ze in de boter

n       Alvorens om te keren strooi er wat bloemsuiker over om te karameliseren

n       Ondertussen zet je een tweede pan op het vuur en stoof je al het fruit

n       Haal ze uit de pan, deglaceer de pan met de passievruchten

n       Verdeel de broodkorstjes op de borden en garneer met de vruchten en saus

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen