Sint-Jakobsvruchten met bloedworst op een Parmentierkoekje |
Sint-Jakobsvruchten hebben iets feestelijks, bloedworst is een beetje
boerenkost - maar de combinatie is verrassend heerlijk!
Ingrediënten (4 pers) n
1 grote bloemige
aardappel (bintje) n
5 eetlepels bloem n
2 eieren n
½·liter melk n
peper en zout n
nootmuskaat n
1 zwarte bloedworst n 6 verse
Sint-Jakobsvruchten zonder het koraal n
enkele takjes kervel n
2 dl bruine jus n
boter n
olijfolie |
|
Bereiding
n Kook de aardappel
gaar en maak er puree van n Doe er de bloem
en de eieren bij en meng goed n Kruid met peper,
zout en nootmuskaat n Verhit Leng de
puree aan met zoveel melk dat u een dik soort pannenkoekenbeslag krijgt n Mix alles goed
met de staafmixer n Verhit wat oIie in een pan met anti-aanbaklaag
en giet er een laagje beslag van 1 cm
dikte in n Bak de pannenkoek
aan een kant mooi goudbruin n Draai de
pannenkoek om op een snijplank en steek er vormpjes uit |
|
|
n Leg de Parmentierkoekjes op een boterpapiertje, en warm ze juist
voor het serveren even op in de oven n
Verdeel ze over de borden n Snijd de
bloedworst in plakjes van 1 cm dik en bak ze aan beide kanten bruin in wat
boter |
|
|
n
Verdeel ze over de koekjes n Kook de bruine
jus op en bind hem met twee klontjes ijskoude boter n Giet wat saus
rand de koekjes |
|
|
n Spoel en droog de
Sint-Jakobsvruehten en snijd ze eventueel in tweeën n Kruid ze met
peper en zout en bak ze aan een kant bruin in wat boter n Leg ze met de
gebakken kant naar boven op de plakjes bloedworst en garneer alles met takjes
kervel |
|