Sint-Jakobsvruchten met bloedworst op een Parmentierkoekje

 

Sint-Jakobsvruchten hebben iets feestelijks, bloedworst is een beetje boerenkost - maar de combinatie is verrassend heerlijk!

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 grote bloemige aardappel (bintje)

n   5 eetlepels bloem

n   2 eieren

n   ½·liter melk

n   peper en zout

n   nootmuskaat

n   1 zwarte bloedworst

n   6 verse Sint-Jakobsvruchten zonder het koraal

n   enkele takjes kervel

n   2 dl bruine jus

n   boter

n   olijfolie

 

Scannen0018 - kopie (3).jpg

 

Bereiding

n   Kook de aardappel gaar en maak er puree van

n   Doe er de bloem en de eieren bij en meng goed

n   Kruid met peper, zout en nootmuskaat

n   Verhit Leng de puree aan met zoveel melk dat u een dik soort pannenkoekenbeslag krijgt

n   Mix alles goed met de staafmixer

n   Verhit wat oIie in een pan met anti-aanbaklaag en giet er een laagje beslag van  1 cm dikte in

n   Bak de pannenkoek aan een kant mooi goudbruin

n   Draai de pannenkoek om op een snijplank en steek er vormpjes uit

 

Menu maart 2011\Scannen0018 - kopie (4).jpg

n   Leg de Parmentierkoekjes op een boterpapiertje, en warm ze juist voor het serveren even op in de oven

n   Verdeel ze over de borden

n   Snijd de bloedworst in plakjes van 1 cm dik en bak ze aan beide kanten bruin in wat boter

 

Menu maart 2011\Scannen0018 - kopie (5).jpg

n   Verdeel ze over de koekjes

n   Kook de bruine jus op en bind hem met twee klontjes ijskoude boter

n   Giet wat saus rand de koekjes

 

Menu maart 2011\Scannen0018 - kopie (6).jpg

n   Spoel en droog de Sint-Jakobsvruehten en snijd ze eventueel in tweeën

n   Kruid ze met peper en zout en bak ze aan een kant bruin in wat boter

n   Leg ze met de gebakken kant naar boven op de plakjes bloedworst en garneer alles met takjes kervel

 

Menu maart 2011\Scannen0018 - kopie (7).jpg

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen