Charlotte van aubergine met yoghurt-muntsaus |
Ingrediënten (4 pers) n
4 aubergines n
1 paprika n
4 tomaten n
100 gr gedroogde
tomaat n
olijfolie n
zout en peper n
een snuifje suiker n
1 courgette n
tijm n
2 sjalotten n
2 teentjes knoflook n
2 rode bieten Ingrediënten voor de saus n 5 dl yoghurt n 4 eetlepels gehakte munt n een mespuntje
chilipeper n zout en gemalen peper |
|
Bereiding
n De aubergines in de
lengte in repen van 3 mm dik snijden
n Besprenkelen met
olijfolie, peper en zout en in de oven grillen op 100°C gedurende 60 minuten
n De huid en de zaden
van de tomaten verwijderen
n Het vruchtvlees in
4 partjes verdelen en besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout
n 60 minuten in een
oven plaatsen op 100°C
n De vulling bereiden
n De paprika onder de
grill plaatsen
n Vel, zaden en zaadlijsten verwijderen
n Het vruchtvlees in
blokjes snijden en met de versnipperde sjalotten, kleingesneden courgette,
knoflook, een snuif suiker en tijm in olijfolie stoven
n De oventomaten en
de versneden gedroogde tomaat toevoegen en een half uurtje zachtjes laten
stoven
n De farce mixen en
warm houden
n De wanden van vier timbaaltjes aan de binnenkant bekleden met plakken
aubergine en de vormen vullen met farce
n Alles een nacht
laten rusten op een koude plaats
n De timbaaltjes keren op borden, de muntsaus rondom gieten en
versieren met blokjes rode biet