Charlotte van aubergine met yoghurt-muntsaus

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 aubergines

n   1 paprika

n   4 tomaten

n   100 gr gedroogde tomaat

n   olijfolie

n   zout en peper

n   een snuifje suiker

n   1 courgette

n   tijm

n   2 sjalotten

n   2 teentjes knoflook

n   2 rode bieten

Ingrediënten voor de saus

n   5 dl yoghurt

n   4 eetlepels gehakte munt

n   een mespuntje chilipeper

n   zout en gemalen peper

 

Scannen0016.jpg

Bereiding

n   De aubergines in de lengte in repen van 3 mm dik snijden

n   Besprenkelen met olijfolie, peper en zout en in de oven grillen op 100°C gedurende 60 minuten

n   De huid en de zaden van de tomaten verwijderen

n   Het vruchtvlees in 4 partjes verdelen en besprenkelen met olijfolie en kruiden met peper en zout

n   60 minuten in een oven plaatsen op 100°C

n   De vulling bereiden

n   De paprika onder de grill plaatsen

n   Vel, zaden en zaadlijsten verwijderen

n   Het vruchtvlees in blokjes snijden en met de versnipperde sjalotten, kleingesneden courgette, knoflook, een snuif suiker en tijm in olijfolie stoven

n   De oventomaten en de versneden gedroogde tomaat toevoegen en een half uurtje zachtjes laten stoven

n   De farce mixen en warm houden

n   De wanden van vier timbaaltjes aan de binnenkant bekleden met plakken aubergine en de vormen vullen met farce

n   Alles een nacht laten rusten op een koude plaats

n   De timbaaltjes keren op borden, de muntsaus rondom gieten en versieren met blokjes rode biet

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen