Grijze garnalensoep

 

Ingrediënten (4 pers)

n   300 gr grijze, gepelde garnalen

n   1 ui

n   1 wortel

n   het wit van 1 prei

n   2 eetlepels tomatenconcentraat

n   1 scheutje whisky

n   50 gr boter

n   1 blokje visbouillon

n   100 ml slagroom

n   cayennepeper

n   peper en zout

 

Scannen0013 - kopie.jpg

Bereiding

n   Laat de fijngehakte ui, de wortel en het wit van de prei fruiten

n   Wanneer de groenten zacht zijn, voegt u er de grijze garnalen bij en laat u ze 2 minuten op een hoog vuur bakken

n   Leng aan met de whisky, laat 1 minuut pruttelen en voeg dan het tomatenconcentraat toe

n   Leng aan met 1,25 liter water

n   Doe er het bouillonblokje en een mespuntje cayennepeper bij

n   Breng aan de kook en laat een 20-tal minuten stoven

n   Mix de soep, filter ze indien nodig en voeg er de slagroom aan toe

n   Bijkruiden en heet opdienen, met broodkorstjes

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen