Grijze garnalensoep |
Ingrediënten (4 pers) n
300 gr grijze,
gepelde garnalen n
1 ui n
1 wortel n
het wit van 1 prei n
2 eetlepels tomatenconcentraat n
1 scheutje whisky n
50 gr boter n
1 blokje visbouillon n
100 ml slagroom n
cayennepeper n
peper en zout |
|
Bereiding
n Laat de fijngehakte
ui, de wortel en het wit van de prei fruiten
n Wanneer de groenten
zacht zijn, voegt u er de grijze garnalen bij en laat u ze 2 minuten op een
hoog vuur bakken
n Leng aan met de
whisky, laat 1 minuut pruttelen en voeg dan het tomatenconcentraat toe
n Leng aan met 1,25
liter water
n Doe er het
bouillonblokje en een mespuntje cayennepeper bij
n Breng aan de kook
en laat een 20-tal minuten stoven
n Mix de soep, filter
ze indien nodig en voeg er de slagroom aan toe
n Bijkruiden en heet
opdienen, met broodkorstjes