Meringuetaaart met noten en chocoladeroom

 

Meringue is gebakken eiwitschuim. De krokante structuur combineert perfect met de romige vulling van chocola en noten

 

Ingrediėnten (8 pers) voor de schuimlagen

n   8 eiwitten

n   325 gr fijne tafelsuiker

Ingrediėnten voor de vulling

n   3½ dl slagroom

n   75 gr witte chocolade in stukjes

n   100 gr grof gehakte hazelnoten

Ingrediėnten voor de garnering

n   gemalen kaneel

n   poedersuiker

 

n   bakplaat met bakpapier bekleed

 

Scannen0015 - kopie.jpg

Bereiding

n   Schuimlagen

n   Verwarm de oven voor op 130°C

n   Klop de eiwitten tot ze nog niet helemaal stijf zijn

n   Voeg dan de suiker in gedeelten toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn

n   Schep 2 ronde cirkels eiwitschuim van ± 20 cm Ų op de bakplaat. Ze hoeven niet erg netjes te zijn

n   Duw in een cirkel een holte (de onderste laag) en maak op de andere cirkel wat pieken (dit wordt de bovenste schuimlaag)

n   Bak de cirkels ± 10 minuten . in het midden van de oven

n   Schakel dan de oven terug naar 110°C en bak de cirkels nog 50 ą 60 minuten tot ze mooi droog en krokant zijn

n   Laat de schuimlagen op een rooster afkoelen en bewaar ze goed afgesloten

n   Vulling

n   Verwarm 1dl slagroom

n   Schenk dit over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is

n   Laat dit mengsel in de koelkast opstijven

n   Klop 2½ dl slagroom stijf en roer het chocolademengsel en de hazelnoten er door

n   Opbouwen

n   Leg de 'holle' schuimlaag op een schaal

n   Strijk hier de vulling over en dek luchtig af met de bovenste schuimlaag

n   Bestrooi de taart heel dun met kaneel of met een mengsel van poedersuiker en kaneel

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen