Gevuld eitje

 

amuse gueule

 

Ingrediėnten (10 pers)

n   1 eetlepel azijn

n   5 kleine eitjes (nr. 5)

n   1 eetlepel Franse mosterd

n   1 eetlepel mayonaise

n   4 takjes peterselie

n   zout en peper

n   2 plakjes rauwe ham

n   ¼ kropje krulandijvie

n   spuitzak met grove kartelmond

 

Menu maart 2011\Scannen0013 (2) - kopie.jpg

 

Bereiding

n   In pan met kokend water, waaraan 1 eetlepel azijn is toegevoegd, eitjes net tegen de kook aan voorzichtig in ± 8 minuten hard koken

n   Laten schrikken en pellen

n   Eitjes in de lengte halveren

n   Boven kom dooiers eruit wippen

n   Fijnprakken

n   Mosterd en mayonaise erdoor roeren

n   2 takjes peterselie erboven fijnknippen

n   Op smaak brengen met zout en peper

n   Van onderkant van eihelften klein plakje afsnijden zodat eitjes blijven staan

n   Vetrandje van ham snijden (wordt niet gebruikt)

n   Ham in flinterdunne reepjes knippen

n   Krulandijvie schoonmaken en wassen

n   In flinterdunne reepjes snijden

n   Alles afdekken en tot gebruik in koelkast zetten

n   Toefjes van rest takjes peterselie maken

n   Dooiermengsel goed doorroeren. In spuitzak scheppen

n   Eihelften op k1eine platte schoteltjes zetten

n   In eihelften toefje dooiermengsel spuiten

n   Reepjes ham en krulandijvie naast gevuld eitje leggen

n   Toefje peterselie op eitje leggen

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen