Gevuld eitje |
amuse
gueule
Ingrediėnten (10 pers) n
1 eetlepel azijn n
5 kleine eitjes
(nr. 5) n
1 eetlepel Franse
mosterd n
1 eetlepel mayonaise n
4 takjes peterselie n
zout en peper n
2 plakjes rauwe
ham n
¼ kropje krulandijvie n
spuitzak met grove kartelmond |
|
Bereiding
n In pan met kokend
water, waaraan 1 eetlepel azijn is toegevoegd, eitjes net tegen de kook aan
voorzichtig in ± 8 minuten hard koken
n Laten schrikken en pellen
n Eitjes in de lengte halveren
n Boven kom dooiers eruit wippen
n Fijnprakken
n Mosterd en mayonaise erdoor roeren
n 2 takjes peterselie erboven fijnknippen
n Op smaak brengen
met zout en peper
n Van onderkant van eihelften klein plakje afsnijden zodat eitjes blijven staan
n Vetrandje van ham
snijden (wordt niet gebruikt)
n Ham in flinterdunne
reepjes knippen
n Krulandijvie schoonmaken en wassen
n In flinterdunne reepjes snijden
n Alles afdekken en
tot gebruik in koelkast zetten
n Toefjes van rest
takjes peterselie maken
n Dooiermengsel goed
doorroeren. In spuitzak scheppen
n Eihelften op k1eine platte schoteltjes zetten
n In eihelften toefje dooiermengsel spuiten
n Reepjes ham en
krulandijvie naast gevuld eitje leggen
n Toefje peterselie op eitje leggen