Soep van zeevruchten |
Ingrediėnten (4 pers) n
neutrale olijfolie n
2 sjalotten n
1 wit van prei n
1 wortel n
kervel n
peterselie n
1½ bos citroentijm n 1½ kg visgraten
(zeetong, tarbot, griet) n
500 gr gamaal n
¼ liter droge witte
wijn n
¼ liter slagroom n
peper en zout n
500 gr mosselen n
4 oesters van het 4 nullen
formaat n
200 gr gekookte
kreukels n
1/8 liter slagroom n
enkele stengels bieslook |
|
Bereiding
n Haal de garnalen
uit hun jasje
n Giet in een ruime
pan een scheut olijfolie en laat de versneden sjalotten, het wit van prei en de
wortel uitzweten
n Voeg de grof
gehakte visgraten en het afval van de garnalen toe
n Stoof alles kort
n Blus de warmte in
de pan met witte wijn en ¼ liter slagroom
n Breng aan de kook
en voeg de tuinkruiden toe (kervel, peterselie en citroentijm)
n Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen
n Zeef de soep met
behulp van een zeef waarin een propere keukendoek ligt
n Het garnituur bereiden
n De mosselen in een
pan doen, afdekken en opzetten op hevig vuur
n De gare mossels uit
hun schelp halen
n Het vocht zeven en
bij de soep doen
n De kreukels leeghalen
n De oesters openen,
leeghalen en het vocht bij de soep doen
n De soep aan de kook
brengen en laten inkoken tot de gewenste hoeveelheid en dikte
n Voeg de slagroom
toe en breng op smaak met peper en zout
n De zeevruchten 1
minuut verwarmen in een stoompan
n De soep uitgieten
in voorverwarmde borden
n De zeevruchten toevoegen
en versieren met bieslook