Soep van zeevruchten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   neutrale olijfolie

n   2 sjalotten

n   1 wit van prei

n   1 wortel

n   kervel

n   peterselie

n   bos citroentijm

n   1½ kg visgraten (zeetong, tarbot, griet)

n   500 gr gamaal

n   ¼ liter droge witte wijn

n   ¼ liter slagroom

n   peper en zout

n   500 gr mosselen

n   4 oesters van het 4 nullen formaat

n   200 gr gekookte kreukels

n   1/8 liter slagroom

n   enkele stengels bieslook

 

Menu maart 2011\Scannen0004 - kopie.jpg

Bereiding

n   Haal de garnalen uit hun jasje

n   Giet in een ruime pan een scheut olijfolie en laat de versneden sjalotten, het wit van prei en de wortel uitzweten

n   Voeg de grof gehakte visgraten en het afval van de garnalen toe

n   Stoof alles kort

n   Blus de warmte in de pan met witte wijn en ¼ liter slagroom

n   Breng aan de kook en voeg de tuinkruiden toe (kervel, peterselie en citroentijm)

n   Laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen

n   Zeef de soep met behulp van een zeef waarin een propere keukendoek ligt

n   Het garnituur bereiden

n   De mosselen in een pan doen, afdekken en opzetten op hevig vuur

n   De gare mossels uit hun schelp halen

n   Het vocht zeven en bij de soep doen

n   De kreukels leeghalen

n   De oesters openen, leeghalen en het vocht bij de soep doen

n   De soep aan de kook brengen en laten inkoken tot de gewenste hoeveelheid en dikte

n   Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout

n   De zeevruchten 1 minuut verwarmen in een stoompan

n   De soep uitgieten in voorverwarmde borden

n   De zeevruchten toevoegen en versieren met bieslook

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen