Sint-Jacobssalade |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos n 2 struikjes witloof n 2 eetlepels witte wijnazijn n 1 mespuntje mosterd n 4 eetlepels notenolie n 1 fijngesnipperd sjalotje n 300 gr Sint-Jacobsnootjes n 1 nootje boter n zout en peper n sprietjes bieslook n droge witte vermout (vb. Noilly Prat) |
|
Bereiding
n Snijd de zeevruchten in plakjes en bak ze langs weerszijden snel aan in
boter
n Overgiet met de vermout en laat 2 minuten stoven
n erwijder de bittere kern
van de witloofstruikjes
n Bewaar de grootste, buitenste bladen en snijd de rest in fijne reepjes
n Laat twee paprika's goed uitlekken, dep ze verder droog met keukenpapier en
snijd ze in blokjes
n Roer een vinaigrette met de olie, azijn, mosterd, zout, peper en het
fijngesnipperde sjalotje
n Schik de blaadjes witloof op de borden
n Roer de versneden groentjes door de vinaigrette en schep ze in hoopjes
midden op het bord
n Leg de plakjes Sint-Jacobsmosselen langs de rand
en overgiet ze met het stoofvocht
n Versier met sprietjes bieslook
Tip
n
Om dit gerecht nog
kleuriger en feestelijker te maken, kan je nog groene asperges toevoegen