Sint-Jacobssalade

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos

n  2 struikjes witloof

n  2 eetlepels witte wijnazijn

n  1 mespuntje mosterd

n  4 eetlepels notenolie

n  1 fijngesnipperd sjalotje

n  300 gr Sint-Jacobsnootjes

n  1 nootje boter

n  zout en peper

n  sprietjes bieslook

n  droge witte vermout (vb. Noilly Prat)

 

Knack asperges\sint-jakobssalade.jpg

 

Bereiding

n  Snijd de zeevruchten in plakjes en bak ze langs weerszijden snel aan in boter

n  Overgiet met de vermout en laat 2 minuten stoven

n  erwijder de bittere kern van de witloofstruikjes

n  Bewaar de grootste, buitenste bladen en snijd de rest in fijne reepjes

n  Laat twee paprika's goed uitlekken, dep ze verder droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes

n  Roer een vinaigrette met de olie, azijn, mosterd, zout, peper en het fijngesnipperde sjalotje

n  Schik de blaadjes witloof op de borden

n  Roer de versneden groentjes door de vinaigrette en schep ze in hoopjes midden op het bord

n  Leg de plakjes Sint-Jacobsmosselen langs de rand en overgiet ze met het stoofvocht

n  Versier met sprietjes bieslook

 

Tip

n  Om dit gerecht nog kleuriger en feestelijker te maken, kan je nog groene asperges toevoegen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen