Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien

 

Bereidingstijd: voorbereiden 7 minuten, bereiden 20 minuten, wachten 60 minuten

 

Ingrediėnten (6 pers)

n  1 limoen

n  3 eetlepels Grand Marnier

n  4 eetlepels poedersuiker (250 gr)

n  500 gr aardbeien

n  1 zakje amandelschaafsel

n  75 gr roomboter

n  125 gr bloem, gezeefd

n  1 theelpel zout

n  2 eieren (M)

n  ¼  liter melk

n  1 liter roomijs

n  room voor maken slagroom

n  kleine koekenpan Ų  ± 20 cm

n  aluminiumfolie

 

AH\knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien.jpg

 

Bereiding

n  Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen

n  Limoen uitpersen

n  In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 eetlepels poedersuiker door elkaar roeren

n  Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren snijden

n  Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan

n  Amandelen grof hakken

n  In koekenpan 50 gr boter smelten

n  In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen

n  Gesmolten boter erdoor roeren

n  Beslag 1 uur laten staan

n  IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden

n  Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten

n  1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken

n  Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden

n  Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken

n  Flensjes op 6 borden leggen

n  In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen

n  Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen