Salsa van aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka

 

Dit als hapje dus bij serveren rekening houden met hoeveelheden!!

Ingrediënten (4 pers)

n  4 maatjes

n  250 gr aardappelen, geschild en in blokjes

n  1 bosje basilicum

n  1 bosje dille

n  olijfolie

n  grof zout en peper

Ingrediënten ijs

n  1 doosje tomatenconcentraat (250 gr)

n  25 gr glucose

n  2 theelepels sambal

n  6 eetlepels wodka

 

salsa van maatjes met   ijs vantomaat en wodka.jpg

Bereiding

n  Schil de aardappelen, snij in gelijkvormige blokjes, gaar in gezouten water

n  Spoel onder koud water en dep droog

n  Hak dille en basilicum fijn en meng onder de aardappelen

n  Voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout

n  Bereid het ijs van tomaat en wodka

n  Doe het tomatenconcentraat in een kookpot en warm op

n  Doe er de glucose, sambal en wodka bij en kruid naar smaak

n  Doe in een pot en laat opstijven in de vriezer

n  Serveer met de blokjes haring, zoals op de foto

 

 

 

Salade van maatjes, waterkers en radijs met een dressing van appelcider

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 maatjes, in reepjes gesneden

n  3 bosjes waterkers

n  1 bosje radijs

n  1 sjalot, fijngehakt

n  1 handvol peterselie en bieslook, fijngehakt

Ingrediënten dressing

n  4 eetlepels mayonaise

n  1 theelepel graanmosterd

n  1 theelepel appelcider

n  2 eetlepels room

 

salade van maatjes waterkers en radijs met dressiong appelcider.jpg

Bereiding

n  Dressing: meng mosterd, appelcider en room met de mayonaise, zodat je een lopende dressing krijgt

n  Kruid met peper en zout

n  Was de waterkers en pluk de blaadjes

n  Snij de radijzen in plakjes en meng met de waterkers, sjalot, maatjes, fijngehakte peterselie en bieslook

n  Roer er voorzichtig de dressing door en kruid naar smaak met peper en zout

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen