Salsa van
aardappel met maatjes en ijs van tomaat en wodka |
Dit als hapje dus bij serveren rekening houden
met hoeveelheden!!
Ingrediënten (4 pers) n
4 maatjes n
250 gr aardappelen, geschild en in blokjes n
1 bosje basilicum n
1 bosje dille n
olijfolie n
grof zout en peper Ingrediënten ijs n
1 doosje tomatenconcentraat (250 gr) n
25 gr glucose n
2 theelepels sambal n
6 eetlepels wodka |
|
Bereiding
n
Schil de aardappelen, snij in gelijkvormige blokjes, gaar in gezouten water
n
Spoel onder koud water en dep droog
n
Hak dille en basilicum fijn en meng onder de aardappelen
n
Voeg olijfolie toe en kruid met peper en zout
n
Bereid het ijs van tomaat en wodka
n
Doe het tomatenconcentraat in een kookpot en warm op
n
Doe er de glucose, sambal en wodka bij en kruid naar smaak
n
Doe in een pot en laat opstijven in de vriezer
n
Serveer met de blokjes haring, zoals op de foto
Salade van
maatjes, waterkers en radijs met een dressing van appelcider |
Ingrediënten (4 pers) n
4 maatjes, in reepjes gesneden n
3 bosjes waterkers n
1 bosje radijs n
1 sjalot, fijngehakt n
1 handvol peterselie en bieslook, fijngehakt Ingrediënten dressing n
4 eetlepels mayonaise n
1 theelepel graanmosterd n
1 theelepel appelcider n
2 eetlepels room |
|
Bereiding
n
Dressing: meng mosterd, appelcider en room met de mayonaise, zodat je een
lopende dressing krijgt
n
Kruid met peper en zout
n
Was de waterkers en pluk de blaadjes
n
Snij de radijzen in plakjes en meng met de waterkers, sjalot, maatjes,
fijngehakte peterselie en bieslook
n
Roer er voorzichtig de dressing door en kruid naar smaak met peper en zout