Heldere aspergesoep met dumplings

 

Ingrediėnten (4 pers)

n  500 gr witte asperges (in stukjes)

n  500 gr groene asperges (in stukjes)

n  1 liter groentebouillon

n  1 koffielepel gember (geraspt)

n  1 koffielepel sinaasappelschil (geraspt, naar smaak)

n  verse dragon

n  witte peper

n  zout

n  500 gr brood, oudbakken (wit)

n  1 sjalot (gesnipperd)

n  175 ml melk

n  1 ei

n  50 gr gekookte ham (fijngesnipperd)

n  nootmuskaat

n  griesmeel

 

heldere aspergesoep met dumplings.jpg

Bereiding

n  Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant

n  Verse groene asperges hoeft u niet te schillen, verwijder alleen de harde onderkant

n  Snij ze schuin in stukjes van ± 2 cm

n  Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes

n  Snipper de sjalot

n  Snipper de ham zeer fijn

n  Rasp de sinaasappelschil

n  Warm de melk op in een pannetje en vermeng met de sjalot, het brood en het losgeklopte ei

n  Voeg wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar is

n  Kruid met zout en nootmuskaat

n  Meng de ham door het broodmengsel

n  Rol kleine balletjes van het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten water

n  Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken

n  Breng de bouillon aan de kook met een snuifje zout

n  Doe er de witte asperges bij en laat 5 minuten koken

n  Voeg de groene asperges toe en laat nog 3 ą 4 minuten verder garen

n  Kruid bij met zout en witte peper

n  Schep de soep in warme kommetjes en voeg de deegballetjes toe

n  Bestrooi naar smaak met gember en geraspte sinaasappelschil

n  Werk af met verse dragon

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen