Heldere
aspergesoep met dumplings |
Ingrediėnten (4 pers) n
500 gr witte asperges (in stukjes) n
500 gr groene asperges (in stukjes) n
1 liter groentebouillon n
1 koffielepel gember (geraspt) n
1 koffielepel sinaasappelschil (geraspt, naar smaak) n
verse dragon n
witte peper n
zout n
500 gr brood, oudbakken (wit) n
1 sjalot (gesnipperd) n
175 ml melk n
1 ei n
50 gr gekookte ham (fijngesnipperd) n
nootmuskaat n
griesmeel |
|
Bereiding
n
Schil de witte asperges met een dunschiller en verwijder de harde onderkant
n
Verse groene asperges hoeft u niet te schillen, verwijder alleen de harde
onderkant
n
Snij ze schuin in stukjes van ± 2 cm
n
Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes
n
Snipper de sjalot
n
Snipper de ham zeer fijn
n
Rasp de sinaasappelschil
n
Warm de melk op in een pannetje en vermeng met de sjalot, het brood en het
losgeklopte ei
n
Voeg wat griesmeel toe als het mengsel te vloeibaar is
n
Kruid met zout en nootmuskaat
n
Meng de ham door het broodmengsel
n
Rol kleine balletjes van het deeg en pocheer ze 10 minuten in gezouten
water
n
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken
n
Breng de bouillon aan de kook met een snuifje zout
n
Doe er de witte asperges bij en laat 5 minuten koken
n
Voeg de groene asperges toe en laat nog 3 ą 4 minuten verder garen
n
Kruid bij met zout en witte peper
n
Schep de soep in warme kommetjes en voeg de deegballetjes toe
n
Bestrooi naar smaak met gember en geraspte sinaasappelschil
n
Werk af met verse dragon