Krokant gebakken
kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje
en saus met groene peper |
Ingrediënten (8 pers) n
8 kipfilets n
24 witte asperges n
4 eieren n
100 gr peterselie n
peper, zout en muskaatnoot n
500 gr charlotte-aardappelen n
50 gr boter n
2 stengels jonge ui n
grof zeezout Ingrediënten saus n
2 dl kalfsjus n
groene pepers op sap n
1 koffielepel room n
50 gr boter n
1 koffielepel cognac |
|
Bereiding
n
Kipfilets toeschroeien en verder laten garen in
de oven gedurende 5 à 6 minuten, daarna trancheren
n
Asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water
n
Besprenkelen met geklaarde boter en warm houden
n
Eieren bijna hard koken (8 minuten), laten afkoelen en fijn malen
n
Kruiden met peper en zout
n
Peterselie schoonmaken, drogen en frituren, bestrooien met zout en licht
verkruimelen
n
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, met stamper tot puree
verwerken en smeuïg maken met boter, kruiden met peper en zout
n Saus
n Kalfsjus met groene pepers en cognac inkoken, binden met
boter, kruiden met peper en zout
n
Bedje maken van aardappelpuree met hierop de kipfilet en ernaast de
asperges
n
Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de asperges gefrituurde
peterselie
n
Saus in lijntjes er rond trekken