Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

 

Ingrediënten (8 pers)

n  8 kipfilets

n  24 witte asperges

n  4 eieren

n  100 gr peterselie

n  peper, zout en muskaatnoot

n  500 gr charlotte-aardappelen

n  50 gr boter

n  2 stengels jonge ui

n  grof zeezout

Ingrediënten saus

n  2 dl kalfsjus

n  groene pepers op sap

n  1 koffielepel room

n  50 gr boter

n  1 koffielepel cognac

 

krokant gebakken kipfilet met witte asperges.jpg

Bereiding

n  Kipfilets toeschroeien en verder laten garen in de oven gedurende 5 à 6 minuten, daarna trancheren

n  Asperges schillen en beetgaar koken in licht gezouten water

n  Besprenkelen met geklaarde boter en warm houden

n  Eieren bijna hard koken (8 minuten), laten afkoelen en fijn malen

n  Kruiden met peper en zout

n  Peterselie schoonmaken, drogen en frituren, bestrooien met zout en licht verkruimelen

n  Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, met stamper tot puree verwerken en smeuïg maken met boter, kruiden met peper en zout

n  Saus

n Kalfsjus met groene pepers en cognac inkoken, binden met boter, kruiden met peper en zout

n  Bedje maken van aardappelpuree met hierop de kipfilet en ernaast de asperges

n  Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de asperges gefrituurde peterselie

n  Saus in lijntjes er rond trekken

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen