Venkel en Courgette Soep
met Warm Tomaat Relish |
Bereidingstijd : 40 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 2 eetlepels extra vergine olijfolie n 2 koppen in blokjes
gesneden verse venkel (vanaf 1 grote bol), fronds
gehakt en apart houden n 1 kopje gesneden in
blokjes gesneden courgette n 1 kopje gehakte ui n ¼ theelepel venkelzaad n 2 kopjes zoutarme
kippenbouillon n ¾ kop cherrytomaten,
in vier gesneden Fronds = groene op stengels |
Bereiding
n Verhit 1½ eetlepel olijfolie in grote pan op
middelhoog vuur
n Voeg de in blokjes gesneden venkel,
courgette, ui en venkelzaden toe
n Fruit tot de venkel doorzichtig is, 4 ą 5
minuten
n Voeg bouillon toe en breng aan de kook
n Dek af, zet
het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ± 15 minuten
n Pureer in de blender tot een gladde massa en
doe alles terug in soeppan
n Breng op smaak met zout en peper
n Verhit ondertussen de resterende ½ eetlepel
olijfolie in middelgrote koekenpan op middelhoog vuur
n Voeg de cherrytomaten
toe en bak totalles net door en door warm is, 1 ą 2
minuten
n Haal van het vuur
n Meng er 1 eetlepel gehakte venkelbladeren
n Kruid met zout en peper
n Serveer onmiddellijk