Met krab gevulde kipfilet

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 rode peper, zaadlijsten verwijderd

n  1 eetlepel zonnebloemolie

n  2 teentjes knoflook, fijngesneden

n  2 theelepels gember op zonnebloemoliebasis (potje 135 gr)

n  2 theelepels citroengras op zonnebloemoliebasis (potje 135 gr)

n  150 gr bakje surimisticks)

n  1 blikje krab (170 gr), uitgelekt

n  1 ei

n  4 kipfilets

n  4 eetlepels olijfolie

n  4 takjes basilicum

n  2 takjes munt

n  1 citroen

n  keukentouw

 

 

Bereiding

n  Snijd de peper in kleine stukjes

n  Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook en de peper 30 seconden

n  Draai het vuur laag en voeg de gember en het citroengras toe

n  Bak 3 minuten op laag vuur

n  Snijd ondertussen de surimi in kleine stukjes en voeg toe

n  Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed

n  Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout

n  Meng het ei erdoor

n  Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een steelpan of deegroller plat

n  Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets voorzichtig op

n  Bind vast met het keukentouw

n  Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan

n  Bak de gevulde kipfilet op niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ± 20 minuten rondom bruin en gaar

n  Keer regelmatig

n  Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de munt in zeer fijne reepjes

n  Meng met de rest van de olijfolie

n  Pers een halve citroen uit en meng het sap met de kruidenolie

n  Snijd de andere helft van de citroen in partjes

n  Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de kruidenolie eromheen

n  Geef de citroenpartjes erbij

n  Lekker met geroosterde krieltjes en avocadosalade

 

Tips en weetjes

n  In plaats van citroengras op zonnebloemoliebasis kunt u ook het rasp van 1 limoen gebruiken

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen