Met krab gevulde kipfilet |
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 rode peper, zaadlijsten
verwijderd n
1 eetlepel zonnebloemolie n
2 teentjes knoflook, fijngesneden n
2 theelepels gember op
zonnebloemoliebasis (potje 135 gr) n
2 theelepels citroengras op
zonnebloemoliebasis (potje 135 gr) n
150 gr bakje surimisticks) n
1 blikje krab (170 gr), uitgelekt n
1 ei n
4 kipfilets n
4 eetlepels olijfolie n
4 takjes basilicum n
2 takjes munt n
1 citroen n
keukentouw |
|
Bereiding
n
Snijd de peper in kleine stukjes
n
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de
knoflook en de peper 30 seconden
n
Draai het vuur laag en voeg de gember en het
citroengras toe
n
Bak 3 minuten op laag vuur
n
Snijd ondertussen de surimi
in kleine stukjes en voeg toe
n
Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed
n
Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout
n
Meng het ei erdoor
n
Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie
en sla ze met een steelpan of deegroller plat
n
Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets
voorzichtig op
n
Bind vast met het keukentouw
n
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan
n
Bak de gevulde kipfilet op
niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ± 20 minuten rondom bruin
en gaar
n
Keer regelmatig
n
Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de
munt in zeer fijne reepjes
n
Meng met de rest van de olijfolie
n
Pers een halve citroen uit en meng het sap met de
kruidenolie
n
Snijd de andere helft van de citroen in partjes
n
Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de
kruidenolie eromheen
n
Geef de citroenpartjes erbij
n
Lekker met geroosterde krieltjes en avocadosalade
Tips en weetjes
n
In plaats van citroengras op zonnebloemoliebasis kunt
u ook het rasp van 1 limoen gebruiken