Venkel en Courgette Soep
met Warm Tomaat Relish |
Bereidingstijd : 40 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n
2 eetlepels extra vergine
olijfolie n
2 koppen in blokjes gesneden verse venkel
(vanaf 1 grote bol), fronds gehakt en apart houden n
1 kopje gesneden in blokjes gesneden
courgette n
1 kopje gehakte ui n
¼ theelepel venkelzaad n
2 kopjes zoutarme kippenbouillon n
¾ kop cherrytomaten,
in vier gesneden Fronds = groene op stengels |
Bereiding
n
Verhit 1½ eetlepel olijfolie in grote pan op
middelhoog vuur
n
Voeg de in blokjes gesneden venkel, courgette, ui
en venkelzaden toe
n
Fruit tot de venkel doorzichtig is, 4 ą 5 minuten
n
Voeg bouillon toe en breng aan de kook
n
Dek af, zet
het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ± 15 minuten
n
Pureer in de blender tot een gladde massa en doe
alles terug in soeppan
n
Breng op smaak met zout en peper
n
Verhit ondertussen de resterende ½ eetlepel
olijfolie in middelgrote koekenpan op middelhoog vuur
n
Voeg de cherrytomaten toe
en bak totalles net door en door warm is, 1 ą 2
minuten
n
Haal van het vuur
n
Meng er 1 eetlepel gehakte venkelbladeren
n
Kruid met zout en peper
n
Serveer onmiddellijk