Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish

 

Bereidingstijd : 40 minuten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   2 eetlepels extra vergine olijfolie

n   2 koppen in blokjes gesneden verse venkel (vanaf 1 grote bol), fronds gehakt en apart houden

n   1 kopje gesneden in blokjes gesneden courgette

n   1 kopje gehakte ui

n   ¼ theelepel venkelzaad

n   2 kopjes zoutarme kippenbouillon

n   ¾ kop cherrytomaten, in vier gesneden

 

Fronds = groene op stengels

Beschrijving: Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish

 

Bereiding

n   Verhit 1½ eetlepel olijfolie in grote pan op middelhoog vuur

n   Voeg de in blokjes gesneden venkel, courgette, ui en venkelzaden toe

n   Fruit tot de venkel doorzichtig is, 4 ą 5 minuten

n   Voeg bouillon toe en breng aan de kook

n   Dek af, zet  het vuur lager en laat sudderen tot de groenten zacht zijn, ± 15 minuten

n   Pureer in de blender tot een gladde massa en doe alles terug in soeppan

n   Breng op smaak met zout en peper

n   Verhit ondertussen de resterende ½ eetlepel olijfolie in middelgrote koekenpan op middelhoog vuur

n   Voeg de cherrytomaten toe en bak totalles net door en door warm is, 1 ą 2 minuten

n   Haal van het vuur

n   Meng er 1 eetlepel gehakte venkelbladeren

n   Kruid met zout en peper

n   Serveer onmiddellijk

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen