Butternut-soep met garnituur, sjalot en chiliolie |
Bereidingstijd :voorbereiding
25 minuten, bereiding 25 minuten
Ingrediënten Butternut-soep(4
pers) n 1 kleine butternut-pompoen n 2 eetlepels olijfolie n 1 klein uitje.
Fijngesneden n peper en zout n 1 theelepel
korianderzaad n 1 liter groentebouillon n Sap van 1 citroen n 50 gr gemberwortel Ingrediënten Chiliolie n 1 vers chilipepertje, fijnesneden zonder zaadjes n 5 cl olijfolie n 5 cl druivenpitolie Ingrediënten Afwerking n 2 kleine sjalotjes, in fijne ringetjes gesneden n klein bosje bieslook n optioneel: kleine
bloemknopjes van rucola en verse ginsengwortel |
|
Bereiding
n
Chiliolie
n Meng het chilipepertje
met de olijfolie en druivenpitolie
n Verwarm lichtjes en zet
aan de kant zodat het pepertje zijn pittige smaak kan afgeven
n Zeef de chiliolie voor
het serveren
n
Butternut-soep
n Schil de butternut-pompoen en verwijder de zaadlijsten
n Snij het vruchtvlees in stukken
n Stoof deze op een
middelhoog vuur aan in de olijfolie samen met het uitje
n Kruid met peper, zout en
korianderzaad
n Bevochtig met de bouillon
en het sap van 1 citroen
n Kook zachtjes gaar in 10
à 15 minuten
n Rasp vervolgens het
stukje gember met een fijne rasp over de pompoen
n Giet in de blender en mix
tot een gladde massa
n Giet de soep in de borden
n Werk af met de bieslook
en een beetje van de gezeefde chiliolie. Let op want deze olie is zeer pittig
n Giet de resterende olie
over in een flesje, sluit af en zet op een koele en donkere plek
n Verdeel de
sjalotringetjes over de borden
n Optioneel: leg enkele rucolaknopjes en verse ginsengwortel in de sjalotringen