Butternut-soep met garnituur, sjalot en chiliolie

 

Bereidingstijd :voorbereiding 25 minuten, bereiding 25 minuten

 

Ingrediënten Butternut-soep(4 pers)

n   1 kleine butternut-pompoen

n   2 eetlepels olijfolie

n   1 klein uitje. Fijngesneden

n   peper en zout

n   1 theelepel korianderzaad

n   1 liter groentebouillon

n   Sap van 1 citroen

n   50 gr gemberwortel

Ingrediënten Chiliolie

n   1 vers chilipepertje, fijnesneden zonder zaadjes

n   5 cl olijfolie

n   5 cl druivenpitolie

Ingrediënten Afwerking

n   2 kleine sjalotjes, in fijne ringetjes gesneden

n   klein bosje bieslook

n   optioneel: kleine bloemknopjes van rucola en verse ginsengwortel

 

scannen0001

 

Bereiding

n   Chiliolie

n   Meng het chilipepertje met de olijfolie en druivenpitolie

n   Verwarm lichtjes en zet aan de kant zodat het pepertje zijn pittige smaak kan afgeven

n   Zeef de chiliolie voor het serveren

n   Butternut-soep

n   Schil de butternut-pompoen en verwijder de zaadlijsten

n   Snij het vruchtvlees in stukken

n   Stoof deze op een middelhoog vuur aan in de olijfolie samen met het uitje

n   Kruid met peper, zout en korianderzaad

n   Bevochtig met de bouillon en het sap van 1 citroen

n   Kook zachtjes gaar in 10 à 15 minuten

n   Rasp vervolgens het stukje gember met een fijne rasp over de pompoen

n   Giet in de blender en mix tot een gladde massa

n   Giet de soep in de borden

n   Werk af met de bieslook en een beetje van de gezeefde chiliolie. Let op want deze olie is zeer pittig

n   Giet de resterende olie over in een flesje, sluit af en zet op een koele en donkere plek

n   Verdeel de sjalotringetjes over de borden

n   Optioneel: leg enkele rucolaknopjes en verse ginsengwortel in de sjalotringen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen