Sint-Jakobsvruchten
met sinaasappelsaus en ganzenlever |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 tomaat n 2
sinaasappelen n 1
koffielepel PH Visfumet n 1
koffielepel suiker n 1 eetlepel
balsamicoazijn n 12 blaadjes
spinazie n 2 schijfjes
ganzenlever n 12
Sint-Jakobsschelpen n Olijfolie n 125 gr boter n 2 eetlepels
fijngehakte dragon |
|
Bereiding
n
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes
n
Snijd de sinaasappelen à vif
(de partjes verwijderen en het sap opvangen) en snijd de partjes eruit
n Houd het sap
van de sinaasappels apart en voeg er de visfumet, de
suiker en de Voeg eventueel een beetje room toe als het papje nog te dik is
n
balsamicoazijn aan toe en laat dit voor de helft
inkoken
n
Snijd de spinazie fijn
n
Snijd de ganzenlever in reepjes van 2 op 5 cm
n
Bak de Sint-Jakobsschelpen in hete olijfolie
n
Werk het ingekookte sap op met de boter tot een
gebonden saus en voeg er de tomatenblokjes, de sinaasappelpartjes en de dragon
aan toe
n
Serveer de Sint-Jakobsschelpen samen met de saus, de
spinazie en de ganzenlever
Tip
n Laat het sap
niet inkoken
n Voeg alles
samen en mix tot een papje