Sint-Jakobsvruchten met sinaasappelsaus en ganzenlever

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 tomaat

n   2 sinaasappelen

n   1 koffielepel PH Visfumet

n   1 koffielepel suiker

n   1 eetlepel balsamicoazijn

n   12 blaadjes spinazie

n   2 schijfjes ganzenlever

n   12 Sint-Jakobsschelpen

n   Olijfolie

n   125 gr boter

n   2 eetlepels fijngehakte dragon

 

 

 

Bereiding

n   Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes

n   Snijd de sinaasappelen à vif (de partjes verwijderen en het sap opvangen) en snijd de partjes eruit

n   Houd het sap van de sinaasappels apart en voeg er de visfumet, de suiker en de Voeg eventueel een beetje room toe als het papje nog te dik is

n   balsamicoazijn aan toe en laat dit voor de helft inkoken

n   Snijd de spinazie fijn

n   Snijd de ganzenlever in reepjes van 2 op 5 cm

n   Bak de Sint-Jakobsschelpen in hete olijfolie

n   Werk het ingekookte sap op met de boter tot een gebonden saus en voeg er de tomatenblokjes, de sinaasappelpartjes en de dragon aan toe

n   Serveer de Sint-Jakobsschelpen samen met de saus, de spinazie en de ganzenlever

 

Tip

n   Laat het sap niet inkoken

n   Voeg alles samen en mix tot een papje

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen