Saffraancrème-soep met ribierkreeftjes

 

Bereidingstijd : voorbereiden : 25 minuten, bereiden : 5 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 prei

n   2 aardappels (kruimig) (± 300 gr)

n   1 eetlepel boter of margarine

n   1 teentje knoflook

n   1 pot visfond (380 ml)

n   1 zakje saffraan

n   3 eetlepels creme fraiche

n   zout en (versgemalen) peper

n   1 bakje rivierkreeftjes (100 gr koelvitrine)

n   keukenmachine

 

 

Bereiding

n   Prei wassen en schoonmaken

n   Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden en apart houden

n   Aardappels schillen en in blokjes snijden

n   In pan boter verhitten

n   Witte en lichtgroene preiringen ± 1 minuut al omscheppend bakken

n   Knoflook pellen en erboven uitpersen

n   Aardappelblokjes toevoegen en ± 1 minuut meebakken

n   Fond erbij schenken en aan de kook brengen

n   Saffraan toevoegen

n   Afgedekt in ± 15 minuten gaar koken

n   Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of door zeef wrijven)

n   Aardappel-preipuree met 4 dl water en apart gehouden preiringen aan de kook brengen

n   Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen

n   Rivierkreeftjes toevoegen en ± 1 minuut mee verwarmen

n   Soep over vier diepe borden verdelen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen