Saffraancrème-soep met ribierkreeftjes |
Bereidingstijd : voorbereiden : 25 minuten,
bereiden : 5 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 prei n
2
aardappels (kruimig) (± 300 gr) n
1
eetlepel boter of margarine n
1
teentje knoflook n
1
pot visfond (380 ml) n
1
zakje saffraan n
3
eetlepels creme fraiche n
zout
en (versgemalen) peper n
1
bakje rivierkreeftjes (100 gr koelvitrine) n
keukenmachine |
|
Bereiding
n
Prei
wassen en schoonmaken
n
Witte
en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden
en apart houden
n
Aardappels
schillen en in blokjes snijden
n
In
pan boter verhitten
n
Witte
en lichtgroene preiringen ± 1 minuut al omscheppend bakken
n
Knoflook
pellen en erboven uitpersen
n
Aardappelblokjes
toevoegen en ± 1 minuut meebakken
n
Fond
erbij schenken en aan de kook brengen
n
Saffraan
toevoegen
n
Afgedekt
in ± 15 minuten gaar koken
n
Aardappels
en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of door zeef wrijven)
n
Aardappel-preipuree
met 4 dl water en apart gehouden preiringen aan de kook brengen
n
Crème
fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen
n
Rivierkreeftjes
toevoegen en ± 1 minuut mee verwarmen
n
Soep
over vier diepe borden verdelen