Varkenshaasje in krokant deeg,
gevuld met tempura van Kempense zwarte pens en een garnituur van appelgelei;
rode koolsorbet; puree van aardappel, pastinaak en trappistenkaas;
trappistensaus |
Ingrediënten voor de appelgelei (4 pers) n
1 liter appelsap n
2 zakjes agar-agar Ingrediënten aardappelpuree n
600 gr aardappelpuree n
200 gr pastinaak n
Trapistenkaas Westmalle Ingrediënten sorbet
van rode kool n
1 rode kool n
1 ui n
1 appel n
laurier n
kruidnagel n
1 druppel grenadine Ingrediënten bloedworst n
aardappelmeel n
ijswater n
bloedworst n
750 gr varkenshaasje n
brooddeeg n
eigeel Ingrediënten trapisstensaus n
150 gr boter n
flesje trappist Westmalle n
2 eetlepels bruine suiker n
1 eetlepel bloem n
1 eetlepel boter |
|
Bereiding
n
Appelgelei
n Laat het
appelsap inkoken
n Voeg de zakjes
agar-agar toe
n laat opstijven
en snij daarna in kleine blokjes
n Aardappelpuree
n
Kook de aardappelen samen met de in blokjes gesneden
pastinaak
n
Pureer en voeg warme melk toe
n
Werk af met vlokjes trappistenkaas van Westmalle
n
Sorbet van
rode kool
n
Bereid de rode kool met appel, ui, wijnazijn, laurier,
kruidnagel en het druppeltje grenadine
n
Mix de rode kool met het appelsap
n
Draai er sorbet van en bewaar in de diepvriezer
n
Bloedworst
n
Maak de tempura met aardappelmeel en ijswater
n
Wentel 2 (1 voor de vulling, 1 voor de garnituur)
doorgesneden en ontvelde stukken bloedworst erin
n
Frituur de tempura.
n Trappistensaus
n
Smelt de suiker met een eetlepel water tot siroop
n
Giet er al roerend een flesje trappistenbier bij
n
Doe er een klontje bij
n
Laat de saus inkoken en bind tenslotte met 1 eetlepel
bloem gemengd met boter (beurre manié)
n Bereiding
n
Varkenshaasje kruiden en aanbakken
n
Iin de lengte aan één zijde opensnijden en vullen met
de tempura van bloedworst
n
Dichtplooien, inpakken in brooddeeg
n
Bovenaan bestrijken met eigeel
n
Schik het vlees op een ovenplaat afgedekt met
bakpapier
n
Bak 18 minuten in een oven van 180°C
n
Snij het haasje in plakjes van 4 cm
n Presentatie
n
Vlij het haasje op een groot bord
n
Dresseer de aardappelpuree in een metalen vormpje
n
Werk af met stukjes tempura van pens, blokjes appelgelei,
een streepje trappistensaus en een bolletje sorbet van rode kool