Taartje van zalmmousse |
Bereidingstijd: ca.35 minuten
Ingrediėnten (6 pers) n
1 komkommer n
2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie n
1 blik rode zalm (± 450 gr) n
1 volle eetlepel mayonaise n
4 eetlepels zure room n
2 eetlepels citroensap n
mespunt cayennepeper n
2 eetlepels fijngehakte verse dille (of diepvries) n
4 blaadjes gelatine n
1 eetlepel kappertjes n
6 (ramequin)bakjes n
toastbrood |
|
Bereiding
n
Zet de kleine ronde (ramequin)bakjes
klaar
n
Snijd de geschilde komkommer in de lengte in 6 dunne
plakken
n
Bestrijk de binnenkant en bodem van de bakjes dun met
olie
n
Leg dan een plak komkommer tegen de binnenwand en druk
deze aan
n
Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en
velletjes
n
Pureer de zalm met behulp van een elektrische keukenmachine
n
Roer de mayonaise, zure room, het citroensap, de
cayennepeper en de dille erdoorheen
n
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een met
koud water gevulde kom
n
Knijp het vocht uit de zacht geworden blaadjes
n
Verhit ± 2 eetlepels water in een steelpan en los de
gelatineblaadjes hierin op
n
Giet dit bij het zalmmengsel en roer goed door elkaar
n
Verdeel het zalmmengsel over de bakjes en zorg dat de
komkommer tegen de binnenkant op zijn plaats blijft zitten
n
Laat de bakjes met zalmmousse afgedekt met folie in de
koelkast enkele uren opstijven
n
Plaats de bakjes met de moussekant
op een bord
n
Stort de vulling op het bord
n
Garneer de zalmmousse met enkele kappertjes en
eventueel een takje dille
n
Eet hier warme toast bij
Tip
n
Vervang de plakjes komkommer door op maat gesneden
plakjes gerookte zalm
Wijntip
n
Dit vissige gerecht vraagt om een frisse, fruitige en
verfijnde witte wijn: een Elzasser riesling!
Overigens ook heel lekker als aperitief.