Artisjokkensoep met waterkers |
Ingrediėnten (4 pers) n
6 artisjokken (in dobbelsteentjes) n
2 kleine bloemig kokende aardappelen in blokjes) n
1ui, gesnipperd n
1 stengel bleekselder, in boogjes n
1 eetlepel olijfolie n
1½ liter groentebouillon n
1 handvol waterkers n
1 eetlepel boter n
peper, uit de molen en zout n
4 ą 8 eetlepels room n
bieslook, verse |
|
Bereiding
n
Maak de artisjokken schoon
n
Verwijder de harde buitenste blaadjes tot aan het
zachte binnenste
n
Snij er de steel af
n
Halveer de artisjokken en haal er met een scherp mes het
hooi uit
n
Snij ze in dobbelsteentjes
n
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes
n
Snipper de ui en snij de selder in boogjes
n
Fruit de ui in wat olijfolie
n
Voeg de selder toe en laat even mee bakken
n
Voeg de artisjokken en de aardappelen toe en stoof ze
goed aan
n
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook
n
Temper het vuur en laat afgedekt 40 minuten sudderen
n
Neem de pan van het vuur en roer de waterkers door de
soep
n
Mix de soep en roer er een klontje boter door
n
Kruid met peper en zout
n
Schep de soep in warme kommen of borden
n
Werk af met 1 ą 2 eetlepels room en een paar sprietjes
bieslook
Tip
n
Voor deze soep gebruik je enkel harten of bodems van
verse artisjokken!