Artisjokkensoep met waterkers

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   6 artisjokken (in dobbelsteentjes)

n   2 kleine bloemig kokende aardappelen in blokjes)

n   1ui, gesnipperd

n   1 stengel bleekselder, in boogjes

n   1 eetlepel olijfolie

n   1½ liter groentebouillon

n   1 handvol waterkers

n   1 eetlepel boter

n   peper, uit de molen en zout

n   4 ą 8 eetlepels room

n   bieslook, verse

 

artisjokkensoep-met-waterkers

 

Bereiding

n   Maak de artisjokken schoon

n   Verwijder de harde buitenste blaadjes tot aan het zachte binnenste

n   Snij er de steel af

n   Halveer de artisjokken en haal er met een scherp mes het hooi uit

n   Snij ze in dobbelsteentjes

n   Schil de aardappelen en snij ze in blokjes

n   Snipper de ui en snij de selder in boogjes

n   Fruit de ui in wat olijfolie

n   Voeg de selder toe en laat even mee bakken

n   Voeg de artisjokken en de aardappelen toe en stoof ze goed aan

n   Giet er de bouillon bij en breng aan de kook

n   Temper het vuur en laat afgedekt 40 minuten sudderen

n   Neem de pan van het vuur en roer de waterkers door de soep

n   Mix de soep en roer er een klontje boter door

n   Kruid met peper en zout

n   Schep de soep in warme kommen of borden

n   Werk af met 1 ą 2 eetlepels room en een paar sprietjes bieslook

 

Tip

n   Voor deze soep gebruik je enkel harten of bodems van verse artisjokken!

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen