Notentrio

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   100 gr chocolade extra puur in stukjes

n   4 eetlepels hazelnootlikeur

n   12 kletskoppen

n   500 gr roomijs met noten en karamel

n   ijsbolletjeslepel

IngrediŽnten kletskoppen

n   60 gr amandelschilfers

n   125 gr bloem

n   250 gr donkerbruine suiker

n   50 gr water

n   75 gr zachte boter

 

notentrio

 

Bereiding kletskoppen

n   Meng alle ingrediŽnten en voeg op het laatste het water toe

n   Meng en kneed goed

n   Laat minuten 3 ŗ 4 uur rusten in de koelkast

n   Draai bolletjes en druk ze plat en leg ze op een bakplaat met bakpapier

n   Leg ze ver genoeg van elkaar zodat ze niet in elkaar uitlopen

n   Bak in een oven van 180įC gedurende 8 ŗ 10 minuten

n   Laat ze afkoelen alvorens ze van het bakpapier te halen

 

Bereiding

n   Doe de chocolade in een kom

n   Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus

n   Voeg de likeur toe en roer door

n   Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop

n   Schenk de saus eromheen

 

Tip

n   Dit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen