Brede linten van “Duke of Flanders” ham en asperges op
zijn Vlaams |
Ingrediënten
(4 pers)
n 8 asperges
n 8 sneetjes droog gezouten ham “Duke
of Flanders”
n 2 hardgekookte eieren
n 6 eetlepels olijfolie
n 1 soeplepel gehakte peterselie
n muskaatnoot
n peper en zout
Bereiding
n Snij de asperges op de groenteschaaf
in linten van ongeveer 1.5 mm dikte
n Kook ze beetgaar in water met zout
n Snij de sneetjes ham eveneens in
lange repen
n Vermeng met de gekookte en reeds
lauwe aspergelinten
n Schik die in het midden van de ronde
borden
n Prak de gekookte eieren met de vork
en meng er de olijfolie en de peterselie onder
n Smaak de eiermengeling af met peper,
zout en muskaatnoot
n Strooi dit rondom de reepjes ham en
asperges