Brede linten van “Duke of Flanders” ham en asperges op zijn Vlaams

 

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       8 asperges

n       8 sneetjes droog gezouten ham “Duke of Flanders”

n       2 hardgekookte eieren

n       6 eetlepels olijfolie

n       1 soeplepel gehakte peterselie

n       muskaatnoot

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Snij de asperges op de groenteschaaf in linten van ongeveer 1.5 mm dikte

n       Kook ze beetgaar in water met zout

n       Snij de sneetjes ham eveneens in lange repen

n       Vermeng met de gekookte en reeds lauwe aspergelinten

n       Schik die in het midden van de ronde borden

n       Prak de gekookte eieren met de vork en meng er de olijfolie en de peterselie onder

n       Smaak de eiermengeling af met peper, zout en muskaatnoot

n       Strooi dit rondom de reepjes ham en asperges

 

Culinaire Kookclub Houthalen