Tongreepjes met asperges in room |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 200gr asperges
n 2 sjalotjes
n 2 tongen van ±250 gr gefileerd
n 2 dl droge witte wijn
n 1 tomaat
n 2 dl room
n 1 eetlepel verse kervelplukjes
n boter
n peper en zout
Bereiding
n Schil de asperges van onder het
kopje tot aan het uiteinde en breek de staartjes af
n Snij ze schuin in stukjes van 2 ą 3
cm en kook ze gaar in lichtgezouten water
n Pel en hak de sjalotjes
n Strijk een pan in met boter
n Vouw de tongfilets met de velkant
naar binnen dicht
n Schik de filets in een pan en kruid
ze met peper en zout
n Strooi er de sjalotsnippers over en
bevochtig met de wijn
n Dek af met een met boter ingestreken
blad aluminiumfolie
n Laat ze op een zacht vuurtje garen
n Pel en ontpit ondertussen de tomaat
en snij ze in reepjes
n Neem de tongfilets uit de pan en hou
ze warm
n Laat het vocht goed inkoken en voeg
dan de room toe
n Laat opnieuw in koken tot een gladde
saus en kruid eventueel bij met peper en zout
n Voeg de asperges en de tomaat toe en
laat even opkoken
n Schik de tongfilets op 4 borden en
lepel er wat saus over
n Werk af met de plukjes kervel
n Serveer met vastkokende
aardappeltjes van goede kwaliteit vb.Rosa
Wijntip
n Elzasser aspergewijn