Tongreepjes met asperges in room

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       200gr asperges

n       2 sjalotjes

n       2 tongen van ±250 gr gefileerd

n       2 dl droge witte wijn

n       1 tomaat

n       2 dl room

n       1 eetlepel verse kervelplukjes

n       boter

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Schil de asperges van onder het kopje tot aan het uiteinde en breek de staartjes af

n       Snij ze schuin in stukjes van 2 ą 3 cm en kook ze gaar in lichtgezouten water

n       Pel en hak de sjalotjes

n       Strijk een pan in met boter

n       Vouw de tongfilets met de velkant naar binnen dicht

n       Schik de filets in een pan en kruid ze met peper en zout

n       Strooi er de sjalotsnippers over en bevochtig met de wijn

n       Dek af met een met boter ingestreken blad aluminiumfolie

n       Laat ze op een zacht vuurtje garen

n       Pel en ontpit ondertussen de tomaat en snij ze in reepjes

n       Neem de tongfilets uit de pan en hou ze warm

n       Laat het vocht goed inkoken en voeg dan de room toe

n       Laat opnieuw in koken tot een gladde saus en kruid eventueel bij met peper en zout

n       Voeg de asperges en de tomaat toe en laat even opkoken

n       Schik de tongfilets op 4 borden en lepel er wat saus over

n       Werk af met de plukjes kervel

n       Serveer met vastkokende aardappeltjes van goede kwaliteit vb.Rosa

 

Wijntip

n       Elzasser aspergewijn

 

Culinaire Kookclub Houthalen