Gebraiseerd varkenshaasje met asperges |
Ingrediėnten
(6 pers)
n 24 ą 30 asperges
n 1 kleine preistaaf
n 2 wortelen
n 2 grote uien
n 1 groene selder
n 2 varkenshaasjes van ±400gr elk
n 1 l vleesfond
n boter
n peper en zout
Ingrediėnten voor
de Hollandse saus
n 250gr boter
n 4 eierdooiers
n sap van ½ citroen
n 1 dl witte wijn
Bereiding
n Schil en kook de asperges
n Snij er punten van 8 ą 10cm af
n Snij 6 bandjes prei van 1cm breed en
20cm lang
n Dompel ze even in kokend water en
verfris ze
n Bind hiermee de aspergepunten samen
n Versnij de aspergestaarten in kleine
stukjes
n Snij de wortelen, de uien en de
selder in kleine dobbelsteentjes
n Kruid het vlees en kleur het in wat
boter
n Doe de groenten in de braadpan en
voeg 1 liter vleesfond toe
n Dek het geheel af en laat opkoken
n Laat ±20 min garen in een warme oven
van 180°C
n Voeg de aspergestukjes bij de saus
n Leg de asperges op een met boter
ingestreken ovenplaat met opstaand randje
n Strijk de asperges in met gesmolten
boter
n Verwarm ze even in een warme oven
n Versnij het varkenshaasje en leg het
onderaan het bord
n Overgiet met de saus en de groenten
n Bovenaan legt u de asperges en lepel
er wat Hollandse saus over
n Serveer met en gebakken aardappel
Bereiding
Hollandse saus
n Smelt de boter
n Schuim ze af en giet alleen het
olieachtige gedeelte over in een kom
n Klop de eierdooiers met het
citroensap en de witte wijn op een zacht vuurtje tot een homogene massa
n Werk op met de gesmolten boter en
kruid af
Wijntip
n Zachte rode wijn vb een Bergerac of
een Cahors