Kiwisoepje met vers fruit en limoenroom

 

 

Ingrediënten voor de Solokoekjes (20 stuks)

n       25 gr bloem

n       25 gr suiker

n       25 gr eiwit

n       25 gr Solo

Ingrediënten voor het soepje (4 pers)

n       6 niet te rijpe kiwi’s

n       1½ dl zoete witte wijn (liefst Muscat de baumes-de-Venise)

Ingrediënten voor de fruitmacedoine) (4 pers)

n       1 grote peer “Williams”

n       ½ theelepeltje limoensap

n       20 muskaatdruiven

Ingrediënten voor de limoencrème (4 pers)

n       1 theelepel poedersuiker

n       1½ tot 2 theelepels limoensap

n       1 dl room

n       enkele verse viooltjes (geelpurper)

 

Bereiding voor de Solokoekjes

n       Meng de bloem met de suiker

n       Voeg er het losgeklopte eiwit bij en tot slot de gesmolten Solo en laat een half uurtje rusten

n       Leg met een theelepel hoopjes deeg op een antikleeflaagplaat of op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie

n       Vorm ze met de bolle kant van de lepel tot ronde plakjes

n       Warm de oven voor op 180°C en bak de koekjes lichtbruin in 7 à 8 minuten

n       Neem de koekjes onmiddellijk van de plaat en leg ze op het werkblad en laat ze afkoelen

n       Bak verder. Herhaal de bewerking maar let erop dat de plaat telkens afgekoeld is voordat u het deeg vormt

Bereiding van het kiwisoepje

n       Pel de kiwi’s en verwijder het harde stukje bovenaan en snij in kleine stukjes

n       Doe ze bij de zoete witte wijn en mix tot een soepje en zet fris weg

Bereiding van de fruitmacedoine

n       Schil de peer en verwijder het klokhuis

n       Snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes en wentel ze even in wat limoensap

n       Pel de muskaatdruiven, snij ze in twee of vier en verwijder de pitjes

n       Voeg ze bij de stukjes peer en hou fris

Bereiding van de limoencrème

n       Voeg de suiker en het limoensap bij de room en meng tot een lopend vaste crème

 

Serveren

n       Schik in het midden van elk gekoeld bord een hoopje fruitmacedoine

n       Schik daarop schuin een Solokoekje

n       Giet de soep rondom het fruit en lepel wat lopend vaste citroencrème rondom

n       Geef er de rest van de koekjes apart bij

n       Werk af met enkele viooltjes

n       Serveer met een glaasjes Muscat de Beaumes-de-Venise of met een ijsgekoelde citroenlikeur Lemoncello of Lemoncimo)

 

Tip

n       Als U limoen of citroensap aan de room toevoegt, stremt hij. Opkloppen is dan normaal niet meer nodig om een dikkere “crème” te verkrijgen

 

Culinaire Kookclub Houthalen