Bruschetta met sint-jakobsnoot,
kervelwortel en avocado |
Ingrediënten deeg (4 pers) n
250 gr bloem n
50 gr melk n
50 gr water n
40 gr gist n
6 gr zout n
snuif suiker n
scheutje olijfolie Ingrediënten avocadocrème n
1 avocado n
1 dl room n
½ blaadje gelatine n
½ citroen n
½ dl sushiazijn Ingrediënten kervelwortel n
2 stuks kervelwortel n
sushiazijn n
olijfolie Ingrediënten Sint-Jakobsnoten n
8 Sint-Jakobsschelpdieren n
Olijfolie n
citroensap Ingrediënten
presentatie n
jonge raketsla |
|
Bereiding
n
Deeg
n Verwarm melk
en water, en los de gist op
n Giet het
mengsel bij de bloem en voeg de overige ingrediënten toe
n Kneed met een
deegmenger tot een stevig deeg
n Rol uit tot
een dikte van ± ½ cm
n Doorprik met
een vork
n Laat rijzen
tot ongeveer 1 cm
n Bak in een voorverwarmde
oven van 220°C
n Besprenkel met
een weinig olijfolie en fleur de sel
n Avocadocrème
n
Verwarm de lauwe room en los het geweekte blaadje gelatine op
n
Mix met de overige ingrediënten in de blender en
verfris met sushiazijn en citroensap
n
Kervelwortel
n
Snij met een mandoline de kervelwortel in flinterdunne
plakjes
n
Marineer in olijfolie en sushiazijn
n
Sint-Jakobsnoten
n
Snij de Sint-Jakobsvruchten in dunne plakjes
n
Marineer in olijfolie met citroensap, fleur de sel en peper
n Afwerking
n
Snij de bruschetta in gelijke
repen (even lang en breed als de Sint-Jakobsvruchten)
n
Bespuit met avocadocrème
n
Schik de plakjes Sint-Jakobsnoot op de crème
n
Werk af met kervelwortel en raketsla