Bruschetta met sint-jakobsnoot, kervelwortel en avocado

 

Ingrediënten deeg (4 pers)

n   250 gr bloem

n   50 gr melk

n   50 gr water

n   40 gr gist

n   6 gr zout

n   snuif suiker

n   scheutje olijfolie

Ingrediënten avocadocrème

n   1 avocado

n   1 dl room

n   ½ blaadje gelatine

n   ½ citroen

n   ½ dl sushiazijn

Ingrediënten kervelwortel

n   2 stuks kervelwortel

n   sushiazijn

n   olijfolie

Ingrediënten Sint-Jakobsnoten

n   8 Sint-Jakobsschelpdieren

n   Olijfolie

n   citroensap

Ingrediënten presentatie

n   jonge raketsla

 

bruschetta met sint-jakobsnoot kervelwortel en avocdo.jpg

 

Bereiding

n   Deeg

n   Verwarm melk en water, en los de gist op

n   Giet het mengsel bij de bloem en voeg de overige ingrediënten toe

n   Kneed met een deegmenger tot een stevig deeg

n   Rol uit tot een dikte van ± ½ cm

n   Doorprik met een vork

n   Laat rijzen tot ongeveer 1 cm

n   Bak in een voorverwarmde oven van 220°C

n   Besprenkel met een weinig olijfolie en fleur de sel

n   Avocadocrème

n   Verwarm de lauwe room en los het geweekte blaadje gelatine op

n   Mix met de overige ingrediënten in de blender en verfris met sushiazijn en citroensap

n   Kervelwortel

n   Snij met een mandoline de kervelwortel in flinterdunne plakjes

n   Marineer in olijfolie en sushiazijn

n   Sint-Jakobsnoten

n   Snij de Sint-Jakobsvruchten in dunne plakjes

n   Marineer in olijfolie met citroensap, fleur de sel en peper

n   Afwerking

n   Snij de bruschetta in gelijke repen (even lang en breed als de Sint-Jakobsvruchten)

n   Bespuit met avocadocrème

n   Schik de plakjes Sint-Jakobsnoot op de crème

n   Werk af met kervelwortel en raketsla

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen