Langoustineroomsoep met cognac en peterselie |
Ingrediënten (4 pers) n
16 middelgrote langoustines n
Olijfolie n
1 dl cognac n
6 dl lichte kippenbouillon n
1 groot glas witte wijn n
2 fijngehakte sjalotten n
2 fijngehakte tenen knoflook n
een viertal stengels peterselie n
4 dl room n
peper en zout n
bladpeterselie |
|
Bereiding
n
Pel de langoustines
n
Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen
apart
n
Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen
toe en laat op een hoog vuur aanbakken
n
Roer regelmatig om
n
Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en
blus met de kippenbouillon
n
Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en
peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met ⅓
n
Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met ⅓
n
Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer
laag, de soep mag slechts zacht pruttelen
n
Pocheer er de langoustines net gaar in
n
Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden
bladpeterselie
n
Geef er brood bij.