Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

 

Ingrediënten (4 pers)

n   16 middelgrote langoustines

n   Olijfolie

n   1 dl cognac

n   6 dl lichte kippenbouillon

n   1 groot glas witte wijn

n   2 fijngehakte sjalotten

n   2 fijngehakte tenen knoflook

n   een viertal stengels peterselie

n   4 dl room

n   peper en zout

n   bladpeterselie

 

langoustinesoep met cognac en peterselie.jpg

 

Bereiding

n   Pel de langoustines

n   Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart

n   Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken

n   Roer regelmatig om

n   Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon

n   Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterseliestengels toe en laat op een laag vuur inkoken met ⅓

n   Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met ⅓

n   Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen

n   Pocheer er de langoustines net gaar in

n   Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden bladpeterselie

n   Geef er brood bij.

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen