Krokantje met citroen-roomkaastaartje met karamelsaus

 

Ingrediënten kaastaartje (4 pers)

n   250 gr volle verse kaas

n   2 eidooiers

n   50 gr suiker

n   1 zakje vanillesuiker

n   4 dl room

n   5 blaadjes gelatine(2 gr elk)

n   sap van 2 citroenen

Ingrediënten speculaaskoekje

n   250 gr speculaas

n   100 gr boter gesmolten

Ingrediënten karamelsaus

n   150 gr suiker

n   1 eetlepel glucose

n   60 gr boter

n   1½ dl room

Extra materiaal

n   citroenzestes

n   koekjes

 

recept andre-Afbeelding (4) - kopie.jpg

 

Bereiding

n   Kaastaartje

n   Mix de eidooiers met de suiker

n   Klop de room stijf met de vanillesuiker en roer door het kaasmengsel

n   Voeg het citroensap en de geweekte gelatine toe en roer voorzichtig om

n   Giet de bereiding in de vormpjes en laat opstijven in de koelkast

n   Speculaaskoekjes

n   Verkruimel de speculaas en vermeng met de gesmolten boter

n   Verdeel het mengsel over de bodem van iets grotere ringen en druk goed aan

n   Karamelsaus

n   Laat de suiker met de glucose en een beetje water koken tot hij lichtbruin kleurt

n   Voeg de boter toe en al roerend de room

n   Laat afkoelen

n   Afwerking

n   Leg een speculaasbodempje in het midden van een bord

n   Leg er het kaastaartje bovenop

n   Lepel wat karamelsaus rond het taartje

n   Werk af mer een koekje naar keuze en citroezestes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen