Glaasje met mandarijnengelei, tartaar van Sint-Jakobsnoot en wasabiroom

 

Ingrediënten gelei (10 pers)

n   10 à 12 mandarijnen (voor 3 dl sap)

n   4 blaadjes gelatine

Ingrediënten tartaar

n   1 limoen

n   350 gr Sint-Jakobsnoten

n   1 eetlepel notenolie

n   zout en witte peper

Ingrediënten wasabiroom

n   1 dl koude slagroom

n   2 theelepels citroensap

n   1 theelepel wasabipoeder (naar smaak)

n   zout

n   witte peper

Ingrediënten garnering

n   20 gr foreleitjes

Ingrediënten extra

n   cocktail/martiniglazen

 

glaasje met mandarijnengelei taataar van jakobsmossel (2)

 

Bereiding

n   Pers de mandarijnen uit, je hebt 3 dl sap nodig

n   Week de gelatine in wat koud water

n   Warm de helft van het mandarijnensap op en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes één voor één in op

n   Voeg dan de rest van het sap toe en verdeel het sap over spits toelopende koude cocktailglazen

n   Laat verder afkoelen en gedurende ± 1 uur in de koeling opstijven

n   Pers de limoen uit

n   Snij de Sint-Jakobsnoten in brunoise

n   Meng dit met de olie en marineer in limoensap

n   Kruid verder af met zout en witte peper

n   Zet koel weg

n   Sla de slagroom met een beetje citroensap stijf

n   Kruid de slagroom met wasabi, een beetje zout en peper, tot hij een pittige smaak heeft

n   Verdeel de tartaar over de gelei. geef er een draai peper over

n   Spuit er een mooie toef gekruide slagroom op

n   Versier de room verder met wat foreleitjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen