Palestijnse soep met knapperige aardpeer |
Ingrediënten (10 pers) n
1 kg aardperen n
scheutje citroensap n
3 eetlepels boter n
1 eetlepel olie n
1 flinke ui n
6 dl groentenbouillon
van blokjes n
6 dl melk n
zout en peper n
3 dl room n
versgemalen nootmuskaat n
arachideolie voor
frituren |
|
Bereiding
n
Houd 1 middelgrote aardpeer
apart, om te frituren
n
Schil de rest van de
aardperen en snij in kleine blokjes
n
Doe ze in water met citroen
tegen verkleuring
n
Verhit boter met olie in
een pan en voeg de fijngesneden uien toe, smoor ze in enkele minuten op laag
vuur glazig
n
Giet de aardperen af, dep
ze droog en doe ze bij de uien
n
Smoor ze 6 à 8 minuten en
giet de bouillon en de melk erbij
n
Breng zachtjes aan de kook
en laat de soep in 20 minuten gaarkoken
n
Schrik niet als de soep gaat
schiften, komt van de citroen, komt goed met pureren
n
Pureer de soep en zeef hen
om hem mooi glad te krijgen
n
Verwarm de soep opnieuw,
kort voor serveren, doe de room erbij en breng op smaak met peper, zout en
nootmuskaat
n
Schil de, apart gehouden,
aardpeer
n
Schaaf ze in flinter dunne
plakjes op de snijmachine en dep ze droog.
n
Snijmachine direct
schoonmaken!
n
Verhit een laagje olie in
een koekenpan of wok en frituur ze knapperig en goudbruin bestrooi met zout
n
Verdeel de soep over de koppen
en verdeel de gefrituurde aardpeerplakjes erover