Palestijnse soep met knapperige aardpeer

 

Ingrediënten (10 pers)

n   1 kg aardperen

n   scheutje citroensap

n   3 eetlepels boter

n   1 eetlepel olie

n   1 flinke ui

n   6 dl groentenbouillon van blokjes

n   6 dl melk

n   zout en peper

n   3 dl room

n   versgemalen nootmuskaat

n   arachideolie voor frituren

 

 

 

Bereiding

n   Houd 1 middelgrote aardpeer apart, om te frituren

n   Schil de rest van de aardperen en snij in kleine blokjes

n   Doe ze in water met citroen tegen verkleuring

n   Verhit boter met olie in een pan en voeg de fijngesneden uien toe, smoor ze in enkele minuten op laag vuur glazig

n   Giet de aardperen af, dep ze droog en doe ze bij de uien

n   Smoor ze 6 à 8 minuten en giet de bouillon en de melk erbij

n   Breng zachtjes aan de kook en laat de soep in 20 minuten gaarkoken

n   Schrik niet als de soep gaat schiften, komt van de citroen, komt goed met pureren

n   Pureer de soep en zeef hen om hem mooi glad te krijgen

n   Verwarm de soep opnieuw, kort voor serveren, doe de room erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

n   Schil de, apart gehouden, aardpeer

n   Schaaf ze in flinter dunne plakjes op de snijmachine en dep ze droog.

n   Snijmachine direct schoonmaken!

n   Verhit een laagje olie in een koekenpan of wok en frituur ze knapperig en goudbruin bestrooi met zout

n   Verdeel de soep over de koppen en verdeel de gefrituurde aardpeerplakjes erover

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen