Chocolade millefeuille

 

Ingrediënten (6 pers)

n   4 eierdooiers

n   2 koffielepels maïszetmeel

n   3 dl melk

n   175 ml ahornsiroop

n   2½ dl slagroom

n   115 gr pecannoten, fijngehakt

n   250 gr pure chocolade

n   extra lichtgeroosterde pecannoten

 

scannen0010

 

Bereiding

n   Klop de eierdooiers met het maïszetmeel en wat melk tot een glad mengsel

n   Doe de overige melk in een pan en breng aan de kook

n   Roer het er eimengsel door

n   Meng er de ahornsiroop door

n   Verhit langzaam en roer tot het mengsel indikt en glad is. Laat niet koken

n   Giet de bereiding vervolgens in een kom en dek goed af zodat er geen vel op komt

n   Laat afkoelen

n   Doe het mengsel in de ijsmachine en roer er de slagroom en de fijngehakte pecannoten door, tot het mengsel glad en dik is

n   Laat draaien tot het schepbaar is

n   Breek 200 gr chocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten

n   Schep hoopjes (36 stuks) op bakpapier en strijk deze uit tot rechthoekjes

n   Zet op een koel plaats om hard te laten worden

n   Maak met een dunschiller krullen van de rest van de chocolade

n   Leg op een platte schaal een blaadje chocolade

n   Schep er een laagje ijs over en leg er weer een chocoladeblaadje op

n   Herhaal tot U 3 lagen hebt en eindig met chocolade

n   Maak op deze manier 6 millefeuilles

n   Bestrooi met chocoladekrullen en pecannoten

n   Zet de schaal vervolgens in de diepvries

n   Neem ze 30 minuten voor het serveren uit de diepvries en zet ze in de koelkast

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen