Filodeegje met asperges en hoeve-eitjes |
Ingrediënten (4 pers) n
filodeeg n
8 groene asperges n
8 witte asperges n
1 bosje lente-uien n
4 hoeve-eieren (hardgekookt) n
70 gr hoeveboter n
olijfolie n
kervel (of peterselie) n
3 eetlepels peterselie (gehakt) n
peper en zout |
|
Bereiding
n
Kook de eieren hard
n
Schil de witte asperges zorgvuldig en verwijder de
harde uiteinden
n
Maak de groene asperges schoon, samen met de lente-ui
n
Verwarm de oven voor op 180°C
n
Snij de hardgekookte eieren in kleine blokjes (plet ze
niet, dan verliezen ze hun textuur!)
n
Meng er de gehakte peterselie en de gesmolten boter
(50 gr) door
n
Breng op smaak met zout en peper
n
Breng gezouten water aan de kook, temper het vuur en
leg de witte asperges 8 à 10 minuten in water dat bijna kookt
n
Haal ze voorzichtig uit het kookvocht en laat
uitlekken op wat keukenpapier
n
Blancheer de groene asperges ± 3 minuten
n
Haal zowel de groene als de witte asperges en de
lente-ui door wat olijfolie en grill de groenten kort aan beide kanten
n
Maak bundeltjes van telkens 2 witte en 2 groene
asperges en 2 lente-uitjes
n
Snij het filodeeg in lange
repen en bestrijk die met de rest van de boter
n
Wikkel het deeg rond de bundeltjes gegrilde groenten
en bak de rolletjes in de oven tot het deeg mooi goudbruin is
n
Vul 4 glazen met wat eiertartaar en zet er een filodeegrolletje in
n
Werk af met wat kervel of verse peterselie
Coquilles met luchtige aspergebechamel en lamsoren |
Ingrediënten (4 pers) n
100 gr emmentaler (gemalen) n
12 coquilles n
8 witte asperges n
150 ml kookvocht (van asperges) n
150 ml room n
20 gr boter n
50 gr lamsoren n
peper en zout |
|
Bereiding
n
Maak de asperges schoon en kook ze gaar
n
Voor nog meer smaak kunt u de schillen laten meekoken
n
Haal de asperges uit het kookvocht en zeef het
kookvocht, hou 150 ml apart
n
Smelt de boter
n
Schroei de coquilles langs beide kanten dicht
n
Kruid met zout en peper
n
Meng het asperge-kookvocht met de room in een pannetje
en roer er de gemalen kaas door
n
Giet alles in een sifon voorzien van 1 gasflesje en
schud goed met de sifon*
n
Spuit drie toefjes bechamel
op elk bord
n
Leg de gebakken coquilles naast de bechamel
n
Haal de lamsoren even door de gesmolten boter en zet
ze tegen de coquilles
n
Leg nog enkele asperges op het bord
*Opmerking:
n
Als u geen sifon hebt, klopt u de room luchtig op
n
Roer vervolgens de kaas door het kookvocht van de
asperges en spatel er de room door