Filodeegje met asperges en hoeve-eitjes

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   filodeeg

n   8 groene asperges

n   8 witte asperges

n   1 bosje lente-uien

n   4 hoeve-eieren (hardgekookt)

n   70 gr hoeveboter

n   olijfolie

n   kervel (of peterselie)

n   3 eetlepels peterselie (gehakt)

n   peper en zout

 

filodeegje-met-asperges-en-hoeve-eitjes

 

Bereiding

n   Kook de eieren hard

n   Schil de witte asperges zorgvuldig en verwijder de harde uiteinden

n   Maak de groene asperges schoon, samen met de lente-ui

n   Verwarm de oven voor op 180°C

n   Snij de hardgekookte eieren in kleine blokjes (plet ze niet, dan verliezen ze hun textuur!)

n   Meng er de gehakte peterselie en de gesmolten boter (50 gr) door

n   Breng op smaak met zout en peper

n   Breng gezouten water aan de kook, temper het vuur en leg de witte asperges 8 ą 10 minuten in water dat bijna kookt

n   Haal ze voorzichtig uit het kookvocht en laat uitlekken op wat keukenpapier

n   Blancheer de groene asperges ± 3 minuten

n   Haal zowel de groene als de witte asperges en de lente-ui door wat olijfolie en grill de groenten kort aan beide kanten

n   Maak bundeltjes van telkens 2 witte en 2 groene asperges en 2 lente-uitjes

n   Snij het filodeeg in lange repen en bestrijk die met de rest van de boter

n   Wikkel het deeg rond de bundeltjes gegrilde groenten en bak de rolletjes in de oven tot het deeg mooi goudbruin is

n   Vul 4 glazen met wat eiertartaar en zet er een filodeegrolletje in

n   Werk af met wat kervel of verse peterselie

 

 

 

Coquilles met luchtige aspergebechamel en lamsoren

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   100 gr emmentaler (gemalen)

n   12 coquilles

n   8 witte asperges

n   150 ml kookvocht (van asperges)

n   150 ml room

n   20 gr boter

n   50 gr lamsoren

n   peper en zout

 

coquilles-met-luchtige-aspergebechamel-en-lamsoren

 

Bereiding

n   Maak de asperges schoon en kook ze gaar

n   Voor nog meer smaak kunt u de schillen laten meekoken

n   Haal de asperges uit het kookvocht en zeef het kookvocht, hou 150 ml apart

n   Smelt de boter

n   Schroei de coquilles langs beide kanten dicht

n   Kruid met zout en peper

n   Meng het asperge-kookvocht met de room in een pannetje en roer er de gemalen kaas door

n   Giet alles in een sifon voorzien van 1 gasflesje en schud goed met de sifon*

n   Spuit drie toefjes bechamel op elk bord

n   Leg de gebakken coquilles naast de bechamel

n   Haal de lamsoren even door de gesmolten boter en zet ze tegen de coquilles

n   Leg nog enkele asperges op het bord

 

*Opmerking:

n   Als u geen sifon hebt, klopt u de room luchtig op

n   Roer vervolgens de kaas door het kookvocht van de asperges en spatel er de room door

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen