Soep van gekarameliseerde ui en tomaat

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 uien

n   1 eetlepel balsamicocrème

n   8 tomaten

n   1 liter kippenbouillon

n   1 theelepel olijfolie

n   2 eetlepels pijnboompitten

n   2 takjes vers basilicum

n   2 eetlepels gedroogde uitjes

 

scannen0017 - kopie

 

Bereiding

n   Schil de uien en snijd ze in ringen

n   Laat ze karameliseren in de balsamicocrème

n   Snijd de tomaten in 4 en voeg toe aan de uien

n   Laat even stoven en giet er de kippenbouillon bij

n   Laat 10 minuten inkoken tot de tomaten zacht zijn en mix

n   Bestrijk een pan met olijfolie en bak de pijnboompitten kort

n   Strooi de geroosterde pijnboompitten het fijngesnipperd basilicum en de gedroogde uitjes over de soep

 

Tip

n   Ik eet dit hartig soepje ook wel eens als lunch met een croque van tomaat, geraspte (light) kaas en rauwe ham. Of bij toastjes met pesto tomaat en kippenwit

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen