Soep van gekarameliseerde ui en
tomaat |
Ingrediënten (4 pers) n
3 uien n
1 eetlepel balsamicocrème n
8 tomaten n
1 liter kippenbouillon n
1 theelepel olijfolie n
2 eetlepels pijnboompitten n
2 takjes vers basilicum n
2 eetlepels gedroogde uitjes |
|
Bereiding
n
Schil de uien en snijd ze in ringen
n
Laat ze karameliseren in de balsamicocrème
n
Snijd de tomaten in 4 en voeg toe aan de uien
n
Laat even stoven en giet er de kippenbouillon bij
n
Laat 10 minuten inkoken tot de tomaten zacht zijn en
mix
n
Bestrijk een pan met olijfolie en bak de
pijnboompitten kort
n
Strooi de geroosterde pijnboompitten het
fijngesnipperd basilicum en de gedroogde uitjes over de soep
Tip
n
Ik eet dit hartig soepje ook wel eens als lunch met
een croque van tomaat, geraspte (light) kaas en rauwe ham. Of bij toastjes met
pesto tomaat en kippenwit