Varkenskroontje met aspergerisotto |
Ingrediënten (4 pers) n
1 varkenskroontje n
300 gr rijst n
500 gr witte asperges n
3 sjalotten n
40 gr Parmezaanse kaas n
4 eetlepels boter n
2 groentebouillonblokjes n
2 laurierblaadjes n
1 plantje peterselie n
1 takje tijm n
peper en zout |
|
Bereiding
n
Maak de asperges schoon en snij in stukken van ± 4 cm
n
Snipper 1 sjalot fijn, snij de
andere 2 grof
n
Verwarm de oven voor op 150°C
n
Hak de peterselie fijn
n
Kruid het varkenskroontje met
peper en zout
n
Smelt 2 eetlepels boter in een
pan en bak het vlees aan alle kanten bruin
n
Voeg de grof gesneden
sjalotten toe en fruit even mee
n
Voeg de tijm en de
laurierblaadjes toe
n
Doe het varkenskroontje met de
kruiden in een ovenschaal en bak 55 minuten in de oven
n
Draai af en toe om en
bedruppel met het braadvocht
n
Los de 2 bouillonblokjes op in
een pan kokend water
n
Kook hierin de asperges 5
minuten
n
Schep de asperges uit de bouillon
en zet de bouillon opzij
n
Fruit voor de risotto de
fijngesnipperde sjalot in 1 eetlepel boter
n
Voeg de rijst toe en bak 2
minuten op zacht vuur
n
Voeg 2 eetlepels bouillon toe
en kook zachtjes gedurende 10 minuten
n
Zodra de bouillon door de
rijst is opgenomen voeg je opnieuw bouillon toe
n
Herhaal dit tot de rijst gaar
is
n
Haal de pan van het vuur en
roer 1 eetlepel en de Parmezaanse kaas door de risotto
n
Voeg de aspergestukjes en de
peterselie toe en meng goed
n
Snij het varkenskroontje in 4
en serveer met de aspergerisotto
Wijntip
n
Vino Nobile di Montepulciano
D.O.C.G. 2008 Loggia delle Sassaie
Italië