Varkenskroontje met aspergerisotto

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 varkenskroontje

n   300 gr rijst

n   500 gr witte asperges

n   3 sjalotten

n   40 gr Parmezaanse kaas

n   4 eetlepels boter

n   2 groentebouillonblokjes

n   2 laurierblaadjes

n   1 plantje peterselie

n   1 takje tijm

n   peper en zout

 

Andre-scannen0013 - kopie

 

Bereiding

n   Maak de asperges schoon en snij in stukken van ± 4 cm

n   Snipper 1 sjalot fijn, snij de andere 2 grof

n   Verwarm de oven voor op 150°C

n   Hak de peterselie fijn

n   Kruid het varkenskroontje met peper en zout

n   Smelt 2 eetlepels boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin

n   Voeg de grof gesneden sjalotten toe en fruit even mee

n   Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe

n   Doe het varkenskroontje met de kruiden in een ovenschaal en bak 55 minuten in de oven

n   Draai af en toe om en bedruppel met het braadvocht

n   Los de 2 bouillonblokjes op in een pan kokend water

n   Kook hierin de asperges 5 minuten

n   Schep de asperges uit de bouillon en zet de bouillon opzij

n   Fruit voor de risotto de fijngesnipperde sjalot in 1 eetlepel boter

n   Voeg de rijst toe en bak 2 minuten op zacht vuur

n   Voeg 2 eetlepels bouillon toe en kook zachtjes gedurende 10 minuten

n   Zodra de bouillon door de rijst is opgenomen voeg je opnieuw bouillon toe

n   Herhaal dit tot de rijst gaar is

n   Haal de pan van het vuur en roer 1 eetlepel en de Parmezaanse kaas door de risotto

n   Voeg de aspergestukjes en de peterselie toe en meng goed

n   Snij het varkenskroontje in 4 en serveer met de aspergerisotto

 

Wijntip

n   Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. 2008 Loggia delle Sassaie Italië

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen