Ricotta ‘pancakes’ met rood fruit

 

Ingrediënten (10 pers)

n   700 gr zelfrijzend bakmeel

n   snufje zout

n   30 gr suiker

n   10 stuks eieren, losgeklopt of vloeibaar

n   ± 6 dl melk

n   175 gr boter (gesmolten)

n   250 gr Ricotta

n   8 eetlepels honing

n   2 bakjes frambozen

n   2 bakjes blauwe bessen en eventueel aardbeien

n   500 gr Ricotta

n   250 gr Mascarpone

n   1 dl slagroom

n   3 zakjes vanillesuiker

Ingrediënten garnering

n   100 gr amandelen

n   ahorn siroop

n   enkele eetlepels poedersuiker

Extra

n   uitsteker 5 à 6 cm Ø

 

ricotta pancakes met rood fruit

 

Bereiding

n   Zeef het meel en meng het met de suiker en een snufje zout in een kom

n   Klop de eieren los en doe de melk erbij

n   Doe het eimengsel met de gesmolten boter, 250 gr Ricotta en de honing bij het meel en mix dit tot een smeuïg deeg

n   Vouw er voorzichtig ½ bakje van de frambozen door

n   Klop voor de crème met de mixer de ricotta glad

n   Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de ricotta en mascarpone erdoor

n   Schep ½ bakje frambozen en 1 bakje blauwe bessen voorzichtig door het mengsel en plaats in de koeling tot uitserveren

n   Roer twee eetlepels honing door de overgebleven vruchten en zet in de koeling tot uitserveren

n   Bak in een beboterde pan, op niet te hoog vuur, kleine (dikke) pannenkoekjes totdat er luchtbelletjes op het deegkomen

n   Dan omdraaien en de andere kant goudbruin bakken (4 per persoon)

n   Houd de pannenkoekjes warm in een oven (±50ºC)

n   Rooster de grof gehakte amandelen in een droge pan

n   Uitserveren:

n   Steek rondjes van ±5 à 6 cm uit de pannenkoekjes

n   Maak een stapel van 4 pannenkoekjes en ricotta (om en om)

n   Begin met pannenkoekje en eindig met en toef ricotta

n   Verdeel de rest van de vruchten over de taartjes en laat er wat ahornsiroop over lopen

n   Bestrooi met de geroosterde amandelen en de poedersuiker

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen