Pastinaak gevuld met geitenkaas
in een tomatensoepje |
Ingrediėnten (12 pers) n
± 5 stuks pastinaken, (grote,
minimaal 6 ą 8 cm onderaan, moeten 4 plakken van 1½ cm uitgesneden kunnen
worden) n
1 liter groentebouillon, van 2
tabletten n
150 gr zachte geitenkaas n
125 gr Gorizo,
stuk n
20 gr bieslook Ingrediėnten Soep: n
75 gr witbrood,
vers zonder korst n
2 eetlepels rode wijnazijn n
2 tenen knoflook n
1 ui n
1 komkommer n
1 rode paprika n
12 ą 15 Pomodori
tomaten, 1 pp n
1½ dl olijfolie, extra vierge n
peper en zout n
12 blaadjes salie, 1 pp n
grof zeezout en peper Extra : n
uitsteker ± 5 ą 6 cm Ų n
uitsteker ± 3 cm Ų |
|
Bereiding
n
Kook de pastinaakplakken in de groentebouillon tot ze
beetgaar zijn (na ± 10 minuten)
n
Laat uitlekken en afkoelen
n
Bewaar de bouillon
n
Schil de pastinaken en snijd er 12 plakken (1 pp) van
1½ cm dik uit
n
Hol met een uitsteker bij iedere plak het hart eruit
zodat er vulling in kan
n
De rest van de pastinaken in brunoise
snijden en gaar koken in de bouillon
n
Laat uitlekken en afkoelen
n
Snij de geitenkaas en de Chorizo in fijne blokjes en
meng dit met fijngesneden bieslook
n
Meng er naar smaak de brunoise
van pastinaak doorheen
n
Soepje :
n
Maak in de keukenmachine (van het witbrood)
fijn broodkruim
n
Voeg de azijn, de knoflook en de in grove stukken
gesneden komkommer (met schil), ui, paprika en tomaten (verwijder de zaadjes)
toe
n
Pureer het geheel tot een gladde massa
n
Passeer vervolgens door een puntzeef
en voeg een flinke scheut olijfolie toe
n
Breng op smaak met peper en zout
n
Als de soep te dik is, kunt u wat water toevoegen
n
Zet de soep tot gebruik in de koeling
n
Uitserveren :
n
Neem diepe borden en leg in ieder bord een schijf
pastinaak
n
Vul deze met het geitenkaasmengsel
n
Giet de soep eromheen
n
Druppel in ieder bord nog wat olijfolie en strooi er
wat zeezout en peper over
n
Leg op de gevulde pastinaak een blaadje salie