Gevuld kiprolletje met olijfoliesabayon, spinazie en pasta

 

Bereidingstijd : 30 minuten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   4 trostomaten

n   2 dubbele of ± 300 gr kipfilets

n   30 gr verse peterselie

n   1 teentje knoflook, fijngehakt

n   2 sjalotjes, fijngehakt

n   flinke mespunt dragon

n   1 ą 2 theelepels Dijon-mosterd

n    ± 100 ml olijfolie extra vierge +

n   25 gr boter

n   125 ml droge witte wijn

n   30 ml witte-wijnazijn

n   50 gr katenspek

n   2 blokjes kippenbouillon

n   250 gr verse tagliatelle

n   2 eierdooiers

n   500 gr spinazie

n    ½  theelepel karwijzaad

Extra

n   Plasticfolie

n   staafmixer met hakbakje

n   aluminiumfolie

n   keukentouw

n   zeef

n   keukenpapier

 

 

Bereiding

n   Verwarm de oven voor op ± 150 °C

n   Ontvel de tomaten

n   Snijd 1 tomaat in stukjes en de andere in partjes

n   Snijd de kipfilets in dunne plakken, leg er een stukje plasticfolie over en sla ze met een pannetjes iets platter

n   Spreid een stuk aluminiumfolie goed strak uit

n   Spreid de mooie plakjes kip naast elkaar maar iets overlappend op de folie uit

n   Snijd de te kleine stukjes kip in stukjes

n    Haal de blaadjes van de takjes peterselie en hak ze fijn

n   Bewaar de steeltjes

n   Voeg de peterselie met de knoflook, 1 fijngehakte sjalot, de dragon, een likje mosterd, een scheutje olijfolie en naar smaak zout en peper bij de kip in het bakje van de staafmixer

n   Maal alles fijn

n   Bestrijk het vlees met de kip/kruidenpasta en leg er wat stukjes tomaat op

n   Rol de kip heel strak in het folie op

n   Snijd de rol in 4 gelijke stukken en bind om elk stuk een stukje touw

n   Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een koeken- of hapjespan en bak de rolletjes in de folie ± 5 minuten

n   Het vlees wordt in de folie bruin

n   Leg de kiprolletjes met de partjes tomaat in de oven en laat ze zo in ± 15 minuten gaar worden

n   Breng in pannetje de wijn, de azijn, de helft van het andere sjalotje, de steeltjes van peterselie en naar smaak zout en peper aan de kook en laat dit tot 1/3 inkoken

n   Zeef het vocht

n   Bak het spek in een droge koekenpan uit en laat het op keukenpapier uitlekken

n   Breng voor de pasta ruim water met de bouillontabletten aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

n   Hang een pannetje in en passende pan met bijna kokend water (au bain-marie)

n   Laat hier de eidooiers in glijden en klop de dooiers met de staafmixer schuimig

n   Schenk het ingekookte wijnmengsel al kloppend voorzichtig bij de dooiers

n   Voeg ten slotte 75 ml olijfolie in een dun straaltje toe

n   Blijf kloppen tot de saus mooi gebonden is

n   Breng op smaak met zout en peper

n   Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin het overgebleven halve sjalotje

n   Voeg de spinazie, het karwijzaad en een scheutje van het pastakookvocht toe en roerbak de spinazie gaar

n   Laat de spinazie uitlekken

n   Verwijder het folie van de kiprolletjes en snijd ze in plakjes

n   Leg op vier borden elk een bergje pasta

n   Leg de kip en de spinazie ertegen aan en de partjes tomaat erop

n   Lepel de sabayon (saus) om het gerecht

n   Serveer de rest van de pasta, de spinazie en de saus apart erbij

 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

n   Energie:680 kcal

n   Eiwit:34 gr

n   Vet:44 gr

n   Koolhydraten:37 gr

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen