Gevuld kiprolletje met
olijfoliesabayon, spinazie en pasta |
Bereidingstijd
: 30 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n
4 trostomaten n
2 dubbele of ± 300 gr kipfilets n
30 gr verse peterselie n
1 teentje knoflook, fijngehakt n
2 sjalotjes, fijngehakt n
flinke mespunt dragon n
1 ą 2 theelepels Dijon-mosterd n
± 100 ml olijfolie extra vierge
+ n
25 gr boter n
125 ml droge witte wijn n
30 ml witte-wijnazijn n
50 gr katenspek n
2 blokjes kippenbouillon n
250 gr verse tagliatelle n
2 eierdooiers n
500 gr spinazie n
½
theelepel karwijzaad Extra n
Plasticfolie n
staafmixer met hakbakje n
aluminiumfolie n
keukentouw n
zeef n
keukenpapier |
|
Bereiding
n
Verwarm de oven voor op ± 150 °C
n
Ontvel de tomaten
n
Snijd 1 tomaat in stukjes en de andere in partjes
n
Snijd de kipfilets in dunne plakken, leg er een stukje
plasticfolie over en sla ze met een pannetjes iets platter
n
Spreid een stuk aluminiumfolie goed strak uit
n
Spreid de mooie plakjes kip naast elkaar maar iets
overlappend op de folie uit
n
Snijd de te kleine stukjes kip in stukjes
n
Haal de
blaadjes van de takjes peterselie en hak ze fijn
n
Bewaar de steeltjes
n
Voeg de peterselie met de knoflook, 1 fijngehakte
sjalot, de dragon, een likje mosterd, een scheutje olijfolie en naar smaak zout
en peper bij de kip in het bakje van de staafmixer
n
Maal alles fijn
n
Bestrijk het vlees met de kip/kruidenpasta en leg er
wat stukjes tomaat op
n
Rol de kip heel strak in het folie op
n
Snijd de rol in 4 gelijke stukken en bind om elk stuk
een stukje touw
n
Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een koeken- of
hapjespan en bak de rolletjes in de folie ± 5 minuten
n
Het vlees wordt in de folie bruin
n
Leg de kiprolletjes met de partjes tomaat in de oven
en laat ze zo in ± 15 minuten gaar worden
n
Breng in pannetje de wijn, de azijn, de helft van het
andere sjalotje, de steeltjes van peterselie en naar smaak zout en peper aan de
kook en laat dit tot 1/3 inkoken
n
Zeef het vocht
n
Bak het spek in een droge koekenpan uit en laat het op
keukenpapier uitlekken
n
Breng voor de pasta ruim water met de
bouillontabletten aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de
verpakking
n
Hang een pannetje in en passende pan met bijna kokend
water (au bain-marie)
n
Laat hier de eidooiers in glijden en klop de dooiers
met de staafmixer schuimig
n
Schenk het ingekookte wijnmengsel al kloppend
voorzichtig bij de dooiers
n
Voeg ten slotte 75 ml olijfolie in een dun straaltje
toe
n
Blijf kloppen tot de saus mooi gebonden is
n
Breng op smaak met zout en peper
n
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en
fruit hierin het overgebleven halve sjalotje
n
Voeg de spinazie, het karwijzaad en een scheutje van
het pastakookvocht toe en roerbak de spinazie gaar
n
Laat de spinazie uitlekken
n
Verwijder het folie van de kiprolletjes en snijd ze in
plakjes
n
Leg op vier borden elk een bergje pasta
n
Leg de kip en de spinazie ertegen aan en de partjes
tomaat erop
n
Lepel de sabayon (saus) om het gerecht
n
Serveer de rest van de pasta, de spinazie en de saus
apart erbij
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
n Energie:680 kcal
n Eiwit:34 gr
n Vet:44 gr
n Koolhydraten:37 gr