Parelhoenfritot met knolselderijmousseline, truffelolie en rucola

 

Ingrediënten (12 pers)

n   350 gr parelhoenfilets

n   peper en zout

n   100 gram panko

n   beetje bloem

n   gepasteuriseerd eiwit – vloeibaar

n   olie om te frituren, arachide of zonnebloem

n   20 gr blaadjes rucola

n   beetje truffelolie

n   400 gr knolselderij

n   250 gr aardappels (bloemige)

n   slagroom

n   peper en zout

n   1 theelepel truffelolie

n   Nootmuskaat

Extra

n   spuitzak

n   satéprikkers, 1pp

n   ovale glaasjes

 

 

Bereiding

n   Sla de stukjes vlees plat, snijd in dunne reepjes

n   Peper en zout de stukjes vlees

n   Haal ze door de bloem en daarna door losgeklopt eiwit

n   Paneer ze dan met de panko en rijg aan een prikker

n   Bewaar gekoeld en op het laatste moment frituren.

n   Knolselderijmousseline :

n   Kook de knolselderij en de aardappels gaar

n   Giet af en maak er een mooie puree van met de room tot er een smeuďge massa ontstaat

n   Voeg 1 theelepel truffelolie toe

n   Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

n   Doe alles in een spuitzak en leg in de warmtekast voor later gebruik

n   Maak de rucola op smaak met wat truffelolie

n   Uitserveren :

n   Vul de ovale glaasjes met een laagje knolselderij mousseline

n   Doe er wat rucola op die aangemaakt is met wat truffelolie

n   Leg hier de prikker met de parelhoen bovenop

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen