Parelhoenfritot met
knolselderijmousseline, truffelolie en rucola |
Ingrediënten (12 pers) n
350 gr parelhoenfilets n
peper en zout n
100 gram panko
n
beetje bloem n
gepasteuriseerd eiwit –
vloeibaar n
olie om te frituren, arachide of zonnebloem n
20 gr blaadjes rucola n
beetje truffelolie n
400 gr knolselderij n
250 gr aardappels (bloemige) n
slagroom n
peper en zout n
1 theelepel truffelolie n
Nootmuskaat Extra n
spuitzak n
satéprikkers, 1pp n
ovale glaasjes |
|
Bereiding
n
Sla de stukjes vlees plat, snijd in dunne reepjes
n
Peper en zout de stukjes vlees
n
Haal ze door de bloem en daarna door losgeklopt eiwit
n
Paneer ze dan met de panko
en rijg aan een prikker
n
Bewaar gekoeld en op het laatste moment frituren.
n
Knolselderijmousseline :
n
Kook de knolselderij en de aardappels gaar
n
Giet af en maak er een mooie puree van met de room tot
er een smeuďge massa ontstaat
n
Voeg 1 theelepel truffelolie toe
n
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
n
Doe alles in een spuitzak en leg in de warmtekast voor
later gebruik
n
Maak de rucola op smaak met
wat truffelolie
n
Uitserveren :
n
Vul de ovale glaasjes met een laagje knolselderij
mousseline
n
Doe er wat rucola op die
aangemaakt is met wat truffelolie
n
Leg hier de prikker met de parelhoen bovenop