Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes |
Bereidingstijd
: voorbereiden : 25 minuten, bereiden : 5 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1 prei n
2 aardappels (kruimig) (± 300 gr) n
1 eetlepel boter of margarine n
1 teentje knoflook n
1 pot visfond (380 ml) n
1 zakje saffraan n
3 eetlepels creme fraiche n
zout en (versgemalen) peper n
1 bakje rivierkreeftjes (100 gr koelvitrine) n
keukenmachine |
|
Bereiding
n
Prei wassen en schoonmaken
n
Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in
heel dunne ringetjes snijden en apart houden
n
Aardappels schillen en in blokjes snijden
n
In pan boter verhitten
n
Witte en lichtgroene preiringen ± 1 minuut al omscheppend
bakken
n
Knoflook pellen en erboven uitpersen
n
Aardappelblokjes toevoegen en ± 1 minuut meebakken
n
Fond erbij schenken en aan de kook brengen
n
Saffraan toevoegen
n
Afgedekt in ± 15 minuten gaar koken
n
Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren
(of door zeef wrijven)
n
Aardappel-preipuree met 4 dl water en apart gehouden
preiringen aan de kook brengen
n
Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak
brengen
n
Rivierkreeftjes toevoegen en ± 1 minuut mee verwarmen
n
Soep over vier diepe borden verdelen