Pompoensoep met kabeljauw

 

Ingrediënten (4 pers)

n   ½  kleine pompoen

n   1 aardappel

n   1 ui

n   1 wit van prei

n   2 wortelen   

n   sap van 2 sinaasappels

n   200 gr  kabeljauw

n   15 deciliter groentenbouillon

n   15 deciliter visbouillon

n   100 dl Alpro soya Light Cuisine (plantaardig alternatief voor room)

n   1 eetlepel Vitelma Finesse

n   Vitelma Speciale Frituurolie

n   peper en zout

n   Italiaanse kruidenmix

 

pompoensoep met kabeljauw

 

Bereiding

n   Maak de groenten schoon

n   Snijd de ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3 van de pompoen in stukken en stoof ze in de vetstof

n   Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon

n   Breng op smaak met peper (en zout)

n   Laat 45 minuten trekken

n   Mix het geheel glad

n   Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm en pocheer de vis in de soep

n   Snijd de rest van de pompoen in fijne julienne en frituur de pompoensliertjes

n   Serveer de soep met 1 eetlepel light room alternatief en de pompoenfrietjes

n   Strooi er de Italiaanse kruiden over

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen