Pompoensoep met kabeljauw |
Ingrediënten (4 pers) n
½ kleine
pompoen n
1 aardappel n
1 ui n
1 wit van prei n
2 wortelen n
sap van 2 sinaasappels n
200 gr kabeljauw n
15 deciliter groentenbouillon n
15 deciliter visbouillon n
100 dl Alpro soya Light
Cuisine (plantaardig alternatief voor room) n
1 eetlepel Vitelma Finesse n
Vitelma Speciale
Frituurolie n
peper en zout n
Italiaanse kruidenmix |
|
Bereiding
n
Maak de groenten schoon
n
Snijd de ui, de aardappel, de prei, de wortelen en 2/3
van de pompoen in stukken en stoof ze in de vetstof
n
Bevochtig met het sinaasappelsap en de bouillon
n
Breng op smaak met peper (en zout)
n
Laat 45 minuten trekken
n
Mix het geheel glad
n
Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 cm en pocheer de
vis in de soep
n
Snijd de rest van de pompoen in fijne julienne en
frituur de pompoensliertjes
n
Serveer de soep met 1 eetlepel light room alternatief
en de pompoenfrietjes
n
Strooi er de Italiaanse kruiden over