Chocoladedriehoekjes in een zacht kader vergezeld van lychees en sinaasappelen

 

IngrediŽnten Fruitmousse (16 pers)

n   4 eiwitten

n   50 gr bloemsuiker

n   24 lychees

n   2 sinaasappelen (peler-a-vif)

n   4 dl room

n   sap van de lychees en sinaasappelen en fijn gesnipperde schil van 1 sinaasappel

n   5 blaadjes gelatine

IngrediŽnten Chocomousse

n   2 eiwitten

n   20 gr bloemsuiker

n   4 eierdooiers

n   40 gr fijne griessuiker

n   2 dl room

n   100 gr zwarte chocolade

n   een weinig sap van lychees en sinaasappel

n   1 gelatineblaadje

IngrediŽnten sausje

n   2 dl gesuikerd kookvocht van de sinaasappelschil

n   2 dl sinaaasappelsap

n   5 cl Cointreau

IngrediŽnten chocolade driehoekjes

n   400 gr zwarte chocolade

IngrediŽnten fruit

n   32 lychees

n   8 sinaasappelen

 

chocoladedriehoekjes lychess en sinaasappelen

 

Bereiding

n   Lychees

n   De lychees pellen en ontdoen van de pit

n   De sinaasappelen eerst schillen met een dunschiller, daarna verder schillen tot op het vruchtvlees en er de billetjes uitsnijden

n   Alles fijn mixen

n   De eiwitten met de helft van suiker zeer stevig opkloppen tot ze pieken vormen

n   De room eveneens opkloppen, met de rest van de suiker

n   De gelatineblaadjes mals laten worden in koud water en daarna oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen

n   Dit onder de opgeklopte room roeren, daarna de fijn gemixte lychees en sinaasappelen en tot slot de opgeklopte eiwitten

n   Tot slot de gesuikerde sinaasappelzestes ondermengen (zie sausje)

n   Zeker 2 uur laten rusten in de koelkast

n   Chocomousse

n   De eiwitten opkloppen met de bloemsuiker

n   De eierdooiers samen met de griessuiker opkloppen tot de dooiers wit verkleuren

n   De room opkloppen

n   De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of in bain-marie) laten smelten

n   Het gelatineblaadje laten mals worden en daarna oplossen in het licht opgewarmd sap van de lychees en de sinaasappelen

n   De malse chocolade onder de opgeklopte room mengen, daar de opgeklopte eierdooiers, het lichtjes opgewarmd sap en de opgeklopte eiwitten ondermengen

n   Zeker 2 uur laten opstijven in de koelkast

n   Sausje

n   De sinaasappelschillen eerst 3 x afkoken (water verversen) in warm water

n   Daarna de schillen laten zoet worden in gesuikerd water

n   De schillen eruit nemen en het kookvocht verder laten inkoken tot er een stroop ontstaat, deze stroop aanlengen met sinaasappelsap en de Cointreau

n   Chocolade driehoekjes

n   De chocolade op een zeer zacht vuurtje (of in bain-marie) laten smelten

n   Uitgieten op bakpapier tussen twee houtjes en net voor het opstijven in driehoekjes versnijden

n   Fruit

n   De lychees en sinaasappelen pellen en versnijden

n   De chocoladedriehoekjes bespuiten met de fruitmousse (2x) en met de chocolademousse (1x)

n   Deze driehoekjes op het bord zetten, zodanig dat ze aan mekaar kleven, eindigen met een onbespoten chocoladedriehoekje

n   De versneden fruit op een hoopje schikken en er de saus over en rond gieten

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen