Gevulde flensjes met champignonragout
en jenever |
Ingrediënten voor flensjes (12
pers) n 180 gr bloem n 90 gr volkorenbloem n Zout n 3 eetlepels verse kruiden, fijngesneden bv oregano, basilicum, tijm n 4½ dl melk n 300 gr geklaarde boter n 3 stuks eieren n ½ dl jenever n klein beetje boter Ingrediënten voor champignonragout n 3 soorten paddenstoelen bv 400 gr van elk kastanjechampignons, portobello’s, shii-take. Totaal
± 1,2 kg n ½ dl jenever n 4 eetlepels fijngesneden kruiden, zie boven n 12 stuks zongedroogde tomaten op olie n 100 gr crème fraîche n peper en zout n boter Ingrediënten voor garnering n 12 blaadjes basilicum 1 pp n 12 zongedroogde tomaatjes Extra n champignonborsteltje |
|
Bereiding
n
Flensjes
n
Meng de 2 soorten bloem met
wat zout in een kom
n
Breng op smaak
n
Maak een kuiltje in de
bloem en breek daarin de eieren
n
Giet er melk bij en mix
alles goed door elkaar
n
Voeg het jenever en 3
eetlepels gemengde , fijngesneden kruiden toe
n
Meng als laatste de
geklaarde boter er doorheen
n
Smeer de flensjespan licht in met boter. Hoeft alleen de eerste keer
n
Bak daarin mooie dunne
goudbruine flensjes, 12stuks
n
Champignonragout
n
Borstel de paddenstoelen
schoon en snij in blokjes
n
Snij de zongedroogde
tomaatjes in reepjes
n
De paddenstoelen
afzonderlijk bakken in boter en op het laatst mengen met de tomaatjes
n
Voeg de jenever, 4
eetlepels fijngesneden gemengde kruiden en crème fraîche toe
n
Breng op smaak met peper en
zout
n
Houd een beetje ragout apart
voor garnering
n
Vul de flensjes met de
ragout en rol op
n
Bewaar ze eventueel in de
warmhoudkast
n
Voor het uitserveren in 3
schuine stukken snijden.
n
Uitserveren
n
Leg op een voorverwarmd
bord 3 schuine stukjes opgerolde flensje. Leg ze schuin tegen elkaar
n
Garneer met een blaadje
basilicum, een zongedroogd tomaatje en wat overgebleven paddenstoelen.